Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van az, hogy a Canon...

Miért van az, hogy a Canon 650D-m manuális módban nem veszi figyelembe, hogy vakuval csinálnám a képet?

Figyelt kérdés

Av módban ha felnyitom a vakut akkor rövidít a záridőn. M módban ugyanannyi záridőt ad akár felnyitom a vakut akár nem.

Gondoltam, hogy lefrissítem a szoftverét, 1,0,1-ről 1,0,4-re, de félek, hogy el fog felejteni magyarul.

#vaku #fénymérés #canon650D
2013. dec. 25. 22:21
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, ment a zöld kacsó. A hétvégén átjöttek a barátaink és hoztak egy 1100D-t. Ezen kipróbáltuk, hogy "figyelembe veszi" a fénymérő a vakut, vagy sem. És legnagyobb meglepetésemre "figyelembe vette", tehát nem a vaku nélküli fényadatokat mutatta a fénymérő. A gumi markolat cserére el kellett vinni a gépet a canon szervizbe (allergiás reakciót okozhat jó mi:D) így a férjem elvitte. Ha már ott volt megkérdezte ezt a vaku dolgot, és azt mondták, hogy valami el lett állítva (bár nem tudom ki állíthatta el). Visszanyomta a gyári beállításokat a szerelő, és azt mondta, hogy úgy tűnik most működik (bár kb 2 hét míg lecserélik, úgyhogy még nem láttam a gépet) ;(. Ha visszakapom, majd megnézem.
2014. jan. 15. 11:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez nagyon érdekes, majd meséld el hogy tényleg úgy van-e, mert én is úgy tudtam hogy nem veszi figyelembe, és így vakuzáskor és fénymérőt nézni felesleges...

A másik hogy a kis Canonoknál a Manuál módos erőltetett TTL miatt, a beépített vakuval másik "olcsó"/"buta" slave vakukat elsütni lehetetlen sajnos. Volt egy idő mire rájöttem... Tehát külső vakura vagy (akár olcsó manuál Yongnuo), vagy drótnélküli kioldóra szükséged lesz majd ha komolyabban fotózol!

(S2 móddal rendelkező - azaz második villanásra elsülő vakukat lehet csak vezérelni a beépített kisvakuval...)

2015. jan. 6. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!