Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan lehet ilyen effektet...

Hogyan lehet ilyen effektet létrehozni? Vagy: Milyen filtert használt a fotós? (kép lent)

Figyelt kérdés

Sok magyar fotósnál láttam ilyen képet, és nagyon szép dolgokat hoz ki az egyszerű fényképből. Egy lightroom-nál szerintem itt többről van szó. Arra gokndolok, mint pl a gépben lévő effektek valamelyike.... Meg tudjátok mondani, hogy pl a lightroom melik verziójában van meg ez?

A kép itt van: [link]

Előre is köszönöm, ha válaszoltok!

2013. dec. 23. 13:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Majd rájössz. A PROFI amúgy az aki ebből él, azt tudtad? :)
2013. dec. 24. 12:28
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fogyatékos, tudom h mi mit jelent. :) Aki profi, az tanulta legalább felsőfokon, nem OKJ-n (bár még ez is egy óriási plusz a sok autodidakta fölött) , fotózásból él és megy is nekik a dolog azaz fut a szekér - az illetőkre 100%ban megfelel minden kritérium :) és nem majmolás ez, nem 'copy paste' hanem milliónyi lehetőség :)
2013. dec. 24. 13:30
 13/18 anonim ***** válasza:
49%
OKJ-n tanultam, ebből élek, ez a főállásom, nincs mellette más munkám. Akkor én nem is vagyok profi? :)
2013. dec. 24. 14:27
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy a HDR ilyen mértékű használata hatásvadász giccsgyártás aminek az égegyadta világon semmi értelme nincs azon kívül, hogy "nézd ilyet is tud ez a program amit letorrenteztem", akár profi csinálja, akár amatőr.
2013. dec. 24. 14:30
 15/18 A kérdező kommentje:

Tiszteltre és elismerésre méltó, hogy ezt csináljátok, és tényleg nagyon jó, amit csináltok, és hogy másoknak örömet szereztek a munkáitokkal, mert ez nagyon nehéz művészet, mert azt mondják, képeket még a hüe is tud készíteni, és csinálják is, hyperextra apuci gépekkel, de persze a művészethez nem feltétlen a legjobb gép kell hanem technika és a pillanat meg a tanulás. Én olyan tagot is több helyen láttam, aki OKJ mellett egy pf..... hát... zéró munkát végzett. - elnézést, ha becsmérlésnek hangzott, de OKJ és OKJ közt is van különbség. és bocs mert általánosítottam.

És a hatásvadászat szempontjából 100%ig igaz!!!! Így van!

2013. dec. 24. 16:12
 16/18 anonim válasza:
Ez nem fénykép,hanem photoshop,egy makett van lefényképezve,olyasmi ami a kindertojásba van,az felvan nagyítva és rétegkezeléssel,maszkolással, megfelelő színkorekciókkal ,egy másik hátérréteggel eggyesítve.
2013. dec. 25. 09:39
 17/18 A kérdező kommentje:
Igen, adobe photoshop lightroom is alkalma erre, de a photomatrix is erre való - tuningra. Nem a próba, hanem a teljes verziók, vírus- és hack-mentesen, de tisztán megvéve drágák, és nem is nagyon éri meg max csak pár fotó kedvéért. Azért meg kár pazarolni. Köszönöm a válaszokat és még egyszer, senkit nem akartam sérteni! További jó pihenés(es lövöldözgetés)t mindenkinek :)
2013. dec. 25. 09:59
 18/18 anonim válasza:
A HDR is lehet jó és nem giccses, mint bármi más, ha jó kezekbe kerül. A "profik" itt fikázzák ezerrel, de érdekelne, hogy mit gondolnak az általuk rendszeresen használt retusról? Az nagyobb giccs és hazugság, mint egy jókor jó helyen előtt HDR. :)
2015. febr. 12. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!