Szerintetek jók?

Figyelt kérdés

Láttam, sokan szoktak itt véleményezni, úgyhogy kíváncsi lennék. Kritika, bármi jöhet!

[link]

2013. nov. 4. 15:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Ugye nem természetfotónak szántad ezeket az állatkerti fotókat?

Az elsőnél kusza a sok nyak, a másodiknál szétvágtad a témát (fej, csőr), 4-5-6-8-9-nál szintén. A szemből portré túlságosan középen van.

Az élességüket nem nagyon lehet megállapítani, mert vissza van véve a felbontás. A háttérmosás rendben van, gondolom telével készültek.

2013. nov. 5. 07:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Állatfotónak szántam, mert állatok vannak rajta. Ilyen szempontból szerintem mindegy, hogy egy állatkertben vagy afrikában fotóztam őket.

De nem is az NG borítójára gondoltam őket, szimplán érdekelt néhány vélemény.

2013. nov. 5. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Három dolgot emelnék ki:

1: a fények. Erre oda kell figyelni, és ha rossz irányból süt a nap, akkor vagy vakuval deríteni, vagy megpróbálni kihasználni a szembefényt, vagy kidobni a képet. Lásd pl. első kép (flamingók), ahol a hátuk / tarkójuk teljesen kiégett (részben a brutálisan magas ISO miatt?), míg a lényeg, az "arcuk" sötét, hisz semmi fény nem éri szinte. Az ilyen képet tedd el az emlékképek közé, lehet mutogatni a családnak, de ne mutogasd a közönségnek.

Hasonlóan rossz az utolsó kép, ahol a háttér erős, napos foltjai vonzzák a szemet, miközben a téma sötét, fakó.

2: szerkesztés, kompozíció. Mint már korábban is írták, némelyik képen az állat nagyon szerencsétlenül van kettévágva. Ez egy elég szubjektív dolog, nekem pl. a második kép kimondottan tetszik, a harmadik sem feltétlen a középre szerkesztés miatt, mert néha a középút a legjobb.

Nagyon rossz viszont a negyedik képre fölülről belógatott pónifej, vagy a hatodik képen látható kettévágott csőrű szerencsétlen. A hetedik képen lévő madár épp megunta a fotózást és sétál kifelé a képből, ráadásul mindjár orrabukik. (A kis árnyék a bal alsó sarokban külön zavaró!)

3: gépkezelés. Nem tudom, szándékos-e a teljesen rapszodikus ISO-kezelés (van, ahol ISO 400 mellé 1/4000 a záridő!), de ezen mindenképpen változtatni kell, hacsak nem a szándékos képzaj a cél...

2013. nov. 5. 09:08
 4/5 anonim ***** válasza:
*a harmadik sem feltétlen ROSSZ a középre szerkesztés miatt
2013. nov. 5. 09:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, megszívlelem. Következő menetben igyekszem odafigyelni ezekre.
2013. nov. 5. 10:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!