Valaki segítene fényképezőgépet választani?
Szia, digitálisat akarsz? Túlvagyok a vásárlásán 3-4 éve, tudok segíteni.
Szerintem egy huszonezres (mostanában nem néztem, de szerintem már 20 alatt vannak, mert idővel esik az áruk), de már második generációs gép több, mint tökéletes.
a z optikai zoom elég jó mutató, hogy mennyire jó fényképészetileg. Pl. ha 7x-es vagy 10x-es az OPTIKAI zoom-ja, akkor már a többi optikai képessége is elég kell legyen. Olympust vennék, ha én vennék, de nagypapám vette, és ő Lumixot választott, eddig tökéletes az is.
Mellette ennek a bannerje volt, ez 26x-os, és 49E, látszik az áron is, hogy mennyit tud: [link]
Nem fogja tudni kihasználni az ilyet, ha nem profi fotós. Elég lesz 20 E Ft körüli gép.
Nos, az első kicsit összevissza írkál.
Először is, ha a barátnőd eddig telefonnal fotózott, akkor még nagyon nem merült el a fényképezés mélységeiben.
A belinkelt Nikor gép jó lehet neki. Arra kell figyelned, hogy legyenek rajta manuális beállítási lehetőségek, mert azzal lehet tanulni, ha érdekli a téma, nem azzal, hogy automata módban kattogtat.
Az, hogy mennyi zoomot tud egy gép, egyáltalán nem áll összefüggésben a minőségével. A digitális zoom felejtős, az optikaiból is elég annyi, amire mindenképp szüksége van, mert a nagy zoom rontja a képminőséget.
A Fujinak vannak jó bridge gépei. Pl. ebben stabilizátor is van, manuális beállítások is. Csak példa, én annyira nem vagyok otthon ezekben, mert tükröset használok, de esetleg érdemes ránézni.
Szerintem egy ilyennel el tudja kezdeni, aztán később majd rájön, hogy mi tetszik neki, és tud fejleszteni.
Szia. Én ajánlanék egy olyan penge kis gépet amit barátnődnek még hosszú évekig nem kellene lecserélni. Gyönyörűen rajzoló Leica(!) objektív van benne, rendkívül jó képstabilizátor, és ami a legfontosabb nagylátószögtől 24x-es teléig 2.8-as a fényerő, ami nagyon nagy szó a fotózásban! :) Egy hátránya van, hogy 130.000 buznyák.
"Az, hogy mennyi zoomot tud egy gép, egyáltalán nem áll összefüggésben a minőségével. A digitális zoom felejtős, az optikaiból is elég annyi, amire mindenképp szüksége van, mert a nagy zoom rontja a képminőséget."
Ez a mondat nem igaz, csak a digitális zoom esetében romlik a képminőség, optikai zoomolás esetében nem.
Ezt a terméklapon is láthatod, ha rákattintasz az optikai zoom jelentésére a kép mellett jobbra.
Nem véletlenül ez van feltüntetve a legfontosabb adatok között.
De a Google-ben is rákereshetsz alapfogalmakra, itt egy találat rá:
Első generációs gépek még csak a nagy (digitális) felbontásban jók, a második generáció az, amikor ezt meghaladva létre tudtak hozni digitális géppel is az eredeti fényképezőgépekhez hasonló technikai lehetőségeket.
Én vagyok az első 3, és nem írok összevissza. Te mondod, hogy nem merültél még el ebben, én egy kicsit igen, pont annyira, hogy gépet válasszak magamnak.
Ne haragudj, de ha te az optikai zoom nagysága alapján döntöd el, hogy jó-e egy fényképezőgép, akkor nem merültél el a témában. Az sem éppen a fényképezés csúcsa, ha 20 ezer forintos gépet vesz valaki.
Tudom, hogy az optikai zoom elméletben nem rontja a minőséget, de hidd el nekem, hogy az olyan gép, aminek túl nagy a zoom-átfogása rosszabb képet csinál, mint az, amelyiknek kevesebb.
Nekem kicsit komolyabb gépeim vannak az említett 20 ezres kategóriánál, és a legjobb optika az, amelyik nem is zoomol egyáltalán.
Lehet, hogy az optikai zoom nagyon fontos annak, aki a nyaraláson egy kompakttal akar kattogtatni, de a kérdésben az állt, hogy a barátnőjét érdekli a fotózás, az pedig nem itt kezdődik.
Én annyit mondtam, hogy nem vagyok otthon a bridge gépek között, mert én nem ezen a szinten mozgok, de ez nem azt jelenti, hogy nem tudom, mit beszélek.
A kompaktok között majdnem mindegy, hogy mit választasz, nagyjából ugyanazt tudják, de meghagylak a tudatban, hogy te elmerültél a kérdésben, mert elolvastad a kommentet az optikai zoom mellett.
Nézeteim szerint egy gép választásánál sokkal fontosabb szempont a fényerő, a zajosság, a sebesség, a szenzor mérete, a beállítási lehetőségek, és igencsak másodlagos az, hogy mekkora a zoom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!