Milyen paramétereket fontos nézni egy fényképezőgép vásárlásakor?
Figyelt kérdés
Ajándékba szeretnék venni egy fényképező gépet, de nem tudom, hogy önmagában elégséges-e, ha az ára mellett pl. csak az alapján döntök, hogy hány megapixeles.
Pl. mennyivel jobb egy 16 Mpixeles, mint egy 14-es vagy 12-es?
Mit érdemes nézni, ha én egy NIKON Coolpix 3300-as készülék kategóriájában szeretnék vásárolni, olyan 20-25eFt körül?
Ezen az áron lehet kapni jobbat, sokoldalúbbat, nagyobb tudásút?
Mi a véleményetek?
2012. dec. 4. 12:24
1/4 anonim válasza:
Ebben a kategóriában teljesen mindegy. Talán kezelésibeli szempontok változnak csak, látható különbség kb. 60-80ezer forintig nincs a gépek között képminőség szempontjából vagy talán még tovább.
2/4 anonim válasza:
Így van, ami fontos lehet az a memóriakártya, egy négy gigás nem ártana bele minimum szerintem.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
Ha jól értem, amit írtatok, akkor teljesen felesleges egy 25eFt-os NIKON-t vennem, mert semmivel nem készít jobb, minőségibb képeket, mint egy 10eFt-os, kevésbé ismert márkájú, 12 Mpixeles gép.
2012. dec. 4. 20:04
4/4 gergoap válasza:
A megapixel nem lényeg! Azt nézd, hogy lítiumos akksi legyen. A N. C. 3300 már az! Minél nagyobb legyen az optikai zoomja. Képminőségük hasonló a kis méretű CCD miatt, viszont a színviláguk változó még. A Nikon-é világos és élénk. Pont ezt néztem ki karácsonyra a páromnak, teszteken is az egyik legjobb gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!