Fényképezőgép és akkumulátor kompatibilitása, segíteni valaki? Fontos!
a szaküzletben biztos hogy tudnak majd segíteni, még úgy is, ha viszed a gépet, és kérsz hozzá "egy szaküzletben " akkumlátort.Egyébként használati utasításon rajta van, hogy mit lehet bele tenni, vagy ha az nincs szerintem neten is találsz hozzá használati utasítást, ha beírod a típust :)
22l
Én ezt a szettet vettem, és meg vagyok elégedve vele. Az akkukat ígyis-úgyis cserélni kell egy-két évente...
Elméletileg bármilyen 2500 mAh, vagy nagyobb akksi jó bele (a kisebbek gyorsan lemerülnek, elem meg csak végszükségben jó), de azért noname-t ne vegyél, és tartózkodj az ún. pocket töltőktől. A gyorstöltők se a legjobak. Ha lehet olyant válassz, amiben van automata lekapcsolás is, mert ha megforralja az akksit, akkor annak vége.
Köszi a válaszokat! Én ezt néztem ki : [link]
Szerintetek?
SEMMI ESETRE SEM!
A nagykapacitású NiMh akksik saját kisülése nagy. Vagyis gyorsan elveszítik a beléjük pumpált energia nagy részét. Fotózáshoz a kisebb kapacitású ám kisebb önkisülésű speciális elemek a jók. Sanyo Eneloop, GP ReCyko, SBS BiReady stb. Ezek közös jellemzője, hogy a betáplált energia 90%-a még a töltést követő 1 év múlva is rendelkezésre áll. Ez nagyon fontos ott, ahol az elemek több hétig-hónapig is a készülékben állnak, úgymond használat nélkül. A fotózás tipikusan ilyen felhasználási terület.
Persze, jók a sima nagykapacitású elemek is, ha minden használat előtt közvetlenül töltöd őket. De ez nagyon meg tudja keseríteni az életet, és ráadásul hiába van tartalékelemed a fotóstáskában hátizsákban, ha pont akkor, amikor kellene, kiderül, hogy abban sincs elég szufla. Sajnos ezek az akksik drágábbak, mint a normálisak.
Azért írtam ezt a 3 típust, mert nekem ezekkel van személyes tapasztalatom. Tudtommal a Panasonic, és a Sony is forgalomba hoz ilyen típusú tölthető elemeket különböző fantázianévvel, saját márkanév alatt.
OFF :D Viccesek vagytok lepontozó emberek... Vagy azért nem hasznos a válasz, mert már tudod; vagy hülye vagy hozzá, és nem is értetted. Ha már tudod, akkor OK, de minek pontozod le? Ha meg hülye vagy hozzá, akkor az a Te bajod, sajnállak érte. :P ON
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!