Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fotó előhívás filmről digitáli...

Fotó előhívás filmről digitális formátumba. Lehetséges?

Figyelt kérdés

Kaptam egy régi, de nagyon komoly fényképezőgépet. Teleobjektívekkel, minden baró felszereléssel együtt.

Lehet előhívatni az ezzel készített filmről digitális képpé, és ha igen, akkor hol, és mennyiért?

És milyen filmet vegyek bele, ami erre a legalkalmasabb?

2012. márc. 1. 09:38
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Vannak filmszkennerek, ezek beszkennelik ugye a filmet, és gépen is meg lehet nézni őket, nem kell előhívni.
2012. márc. 1. 10:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Első: az előhivatlan filmet hogyan szkennelik be?

A kérdezőnek: Magam is foglalkozom régi filmek digitalizálásával, de csak olcsó szkenerem van.

Ha tudsz rá szánni 40-50 ezer forintot, azért már kapsz olyan filmszkennert, amellyel monitorra bőven kielégítő eredménnyel tudod digitalizálni a képeidett. Persze egy igazán profi eszköz milliós tétel.

Egyébként amennyire tudom, mindegyik hálózati fotóüzletben, de sok egyéni fotó-optika boltban vállalnak előhívást, digitalizálást is.

Sok örömöd legyen a szetben, jó fotózást kívánok!

2012. márc. 1. 10:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen van: [link]

Itt találsz sokfélét

2012. márc. 1. 10:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igyekszem kitanulni a fotózást, szép dolog
2012. márc. 1. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Ne feled: a legfontosabb legfontosabb eszközöd a szemed és a fantáziád! A technika csak segít megvalósítani.
2012. márc. 1. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
28%

A pénztárca tömve van? Bankszámla végtelenítve? Mer ugye a 36 kockás film + előhívás is többezer Ft. És 1-1 eseményen az ember szívesen készít 1-200 képet vagy többet.

Plusz ha szerzel egy szkennert, 1 tekercsnél is egy délutánod rámegy a szkennelésre, fotósoppolásra.

2012. márc. 1. 18:02
 7/8 anonim ***** válasza:
75%
Persze csináld, ha van kedved. Én is nyomtam egy darabig, szerencsére a munkahelyemen tudtam szkennelni, de a filmes fotózás amatőrszinten anyagilag mára teljesen irreális.
2012. márc. 1. 18:05
 8/8 anonim ***** válasza:
82%

Utolsónak:

Ezért jó a film, mert igényességre tanít. Nem fényképezel le minden szemetet, ami szembe jön, megbecsülöd az expókat. Később úgy is venni fog egy digitálisat, amire jók az objektívei, de sokkal igényesebb lesz azzal is a filmes mentalitás miatt.

2012. márc. 1. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!