Nagylátószöget hogy tudom használni a fényképezőmön?
Eddig nem igazán foglalkoztam a fotózással bővebben, csak egyszerű digitális fényképezőim voltak, minden extra nélkül. Most vettem egy komolyabb gépet, és elkezdett érdekelni a dolog.
A kérdésem egészen pontosan az lenne, hogy a tele és a wide pontosan mit is jelentenek a gépen.
[link] Pl. ilyen hatást én is el tudok érni?
Ilyen gépem van: [link]
Annyiban egészíteném ki az előző válaszadó által leírtakat, hogy az, hogy egy gyújtótávolság milyen hatást gyakorol a képre az adott gyújtótávolság és a szenzor átlójának hossza határozza meg. Mivel az általad linkelt gépben relatíve kicsi a szenzor( mondjuk egy APS-C, APS-H, illetve esetleg FullFrame szenzorhoz képest
) ezért itt erősebb a tele hatás, már 50mm-nél is bőven érzékelhető, a látószöget kisebb lesz. Az ekvivalens 27mm-re amit a géped optikája tud, talán rá lehet fogni, hogy nagylátószögű.
Remélem segítettem!
Szép fényeket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!