Házban,lakásban fotózás?
Csak szekemberek véleményét várom!
Nem, nem kapcsolom automatára mert ne a gép tudja mit kell csinálni hanem én tudhassam...Szóval egy Nikon Z5-öm van, 28-400 Nikkor objektívvel.
Nemigazán beltéri és portréfotózásra találták ki de amióta megvan (Tavaly április) A sok beltéri fotó között egyetlen zseniális portréfotót is csináltam...nem tudom ...lehet hogy véletlenül sikerült úgy...mesterséges fény mellett.A kép beállításait leírtam merthát ugye az exif-ben benne van...más képeket is csináltam már és azoknak is leírtam a beállításait hogy hogyan készültek...de mindenhol más- és mást kell alkalmazni...úgy vettem észre megvilágítástól függően...na még szép...(amiket kiírtam az az ISO, gyújtótáv,rekeszidő és a pillanatnyi F érték) .Amúgy általában F8-on fotózok mert ott hozza az objektív a legélesebb képet míg a portrénál tudjuk hogy 6-6,5 a legjobb mert az arc éles lesz a háttér meg mosott.De...Olyan képeket szeretnék csinálni a családról, családtagokról beltérben BÁRHOL lehet ez lakás, vagy egy épület portája...mindegy...csak tudjamm... Hogy mindenki megfelelően éles és tisztán látható legyen a képen.VAn valami általános beállítás erre? Mondjuk Iso-értékre gondoltam...na persze pont ez függ az adott megvilágítás fényerejétől ugye...Mivel M módban használom a gépet, és sokszor számítok arra is hogy az adott családtag bemozdul vagy mozogni fog, megemelt iso-val fényképezek...hogy a mozdulat ne mosott legyen hanem pillanatnyi fázis...
Merthogy az éjszakai felvételekhez is megtaláltam az ideális 500-as iso mellett 1/3 másodperces fényképezést és egy pici utómunkával gyönyörűek lesznek...(igen,rövidzáras,állvány nélkül...pont ez a lényeg hogy ne kelljen mindenhova cipelni azt is.)
Ezért gondolom hogy csak van egy módszer a beltéri fotózásra is!...
Szóval 28-400 Nikkor, F4-en kezdődik és kültérben zseni...de fent is írtam hogy nem beltérre lett kitalálva...néha azonban mégiscsak elkel ha ezt is meg lehet oldani vele...Mert sokmindent megörökítettem már...de ez a téma még elég kérdőjeles... :)
Lenéző,lehúzó választ és "miértnemállvánnyalfotózol" kérdéseket nem kérek.
Csakis jótanácsokra vagyok kíváncsi.
A múltkoriból tanulva...amit egyszer már leírtam hogy milyen eszközökkel dolgozok ne kérdezz rá mert abból csak az látszik hogy el se olvastad!
Előre is köszönöm!
"Ezért gondolom hogy csak van egy módszer a beltéri fotózásra is!..."
Naná: megtanulod normálisan beállítani a gépet ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!