Vajda Gábor kérdése:

Házban,lakásban fotózás?

Figyelt kérdés

Csak szekemberek véleményét várom!

Nem, nem kapcsolom automatára mert ne a gép tudja mit kell csinálni hanem én tudhassam...Szóval egy Nikon Z5-öm van, 28-400 Nikkor objektívvel.

Nemigazán beltéri és portréfotózásra találták ki de amióta megvan (Tavaly április) A sok beltéri fotó között egyetlen zseniális portréfotót is csináltam...nem tudom ...lehet hogy véletlenül sikerült úgy...mesterséges fény mellett.A kép beállításait leírtam merthát ugye az exif-ben benne van...más képeket is csináltam már és azoknak is leírtam a beállításait hogy hogyan készültek...de mindenhol más- és mást kell alkalmazni...úgy vettem észre megvilágítástól függően...na még szép...(amiket kiírtam az az ISO, gyújtótáv,rekeszidő és a pillanatnyi F érték) .Amúgy általában F8-on fotózok mert ott hozza az objektív a legélesebb képet míg a portrénál tudjuk hogy 6-6,5 a legjobb mert az arc éles lesz a háttér meg mosott.De...Olyan képeket szeretnék csinálni a családról, családtagokról beltérben BÁRHOL lehet ez lakás, vagy egy épület portája...mindegy...csak tudjamm... Hogy mindenki megfelelően éles és tisztán látható legyen a képen.VAn valami általános beállítás erre? Mondjuk Iso-értékre gondoltam...na persze pont ez függ az adott megvilágítás fényerejétől ugye...Mivel M módban használom a gépet, és sokszor számítok arra is hogy az adott családtag bemozdul vagy mozogni fog, megemelt iso-val fényképezek...hogy a mozdulat ne mosott legyen hanem pillanatnyi fázis...

Merthogy az éjszakai felvételekhez is megtaláltam az ideális 500-as iso mellett 1/3 másodperces fényképezést és egy pici utómunkával gyönyörűek lesznek...(igen,rövidzáras,állvány nélkül...pont ez a lényeg hogy ne kelljen mindenhova cipelni azt is.)

Ezért gondolom hogy csak van egy módszer a beltéri fotózásra is!...

Szóval 28-400 Nikkor, F4-en kezdődik és kültérben zseni...de fent is írtam hogy nem beltérre lett kitalálva...néha azonban mégiscsak elkel ha ezt is meg lehet oldani vele...Mert sokmindent megörökítettem már...de ez a téma még elég kérdőjeles... :)

Lenéző,lehúzó választ és "miértnemállvánnyalfotózol" kérdéseket nem kérek.

Csakis jótanácsokra vagyok kíváncsi.

A múltkoriból tanulva...amit egyszer már leírtam hogy milyen eszközökkel dolgozok ne kérdezz rá mert abból csak az látszik hogy el se olvastad!

Előre is köszönöm!

jan. 4. 18:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
ez is egy Brian.
jan. 5. 13:37
 12/13 anonim ***** válasza:
60%

"Ezért gondolom hogy csak van egy módszer a beltéri fotózásra is!..."

Naná: megtanulod normálisan beállítani a gépet ^^

tegnapelőtt 04:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Én valami vizsgához kötném az M módot. Sok mindentől megkímélne itt a gyakorin.
tegnapelőtt 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!