Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Otthoni kültéri biztonsági...

Otthoni kültéri biztonsági kamerát nem gond, ha közvetlenül a lakásban lévő konnektorba dugom be a padláson keresztül lehúzott hosszabbított kábellel?

Figyelt kérdés

Vettem tegnap egy Hikvision otthoni biztonsági kamerát illetve egy 10m-es DC12V-os hosszabbító kábelt, mert alapból úgy kalkuláltam, hogy - mivel nem értek a villanyszereléshez és nincs is aki megcsinálná - így a 10m-es hosszabbító kábelt a padlásról leengedve kábelcsatornán, egyszerűen bedugom a fali konnektorba a kamrában (ahol a padlásfeljáró is van). Így nincs is annyira szem előtt, ha valakinek csúnya lenne, az UTP kábel (adatátvitelhez) pedig megy majd kábelcsatornán le a szobában lévő routerbe.

Most viszont picit aggódom, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez valóban jó megoldás-e. Nem akarom, hogy tűzveszélyes legyen a dolog.

Olvastam, hogy van olyan megoldás amivel a router adná az áramot (ilyen poe nevű dolog), de szerintem a netem nem elég erős (500 Mbit-es), hogy ilyet elbírjon meg gondolom stabilabb is, ha nem a netről kapja az áramot.

jan. 4. 17:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10: Így van.

Arra viszont ügyelj, hogy a #6-os hozzászólásban belinkelt kamera - a hivatalos oldala alapján

[link]

analóg - szóval ehhez koax-UTP átalakító balun,

[link]

illetve DVR (rögzítő) kell.

jan. 4. 21:43
 12/16 A kérdező kommentje:

#11: hoppá! nekem viszont sd kártyás kellene

tudsz ajánlani akár ugyanilyen hikvision-ös (vagy jó fajta) csőkamerát ami sd kártyára ment?

jan. 4. 21:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem a 11 vagyok.

Nekem ilyen van, 2 éve hiba nélkül működik

[link]

jan. 4. 21:56
 14/16 anonim ***** válasza:

#12: Hikvision-ös:

[link]

jan. 4. 22:01
 15/16 A kérdező kommentje:
#14: Ez is micro SD kártyás? Mert annak örülök.
jan. 5. 00:23
 16/16 anonim ***** válasza:

#15: Az adatlapja szerint az UF változatnál igen:

"On-Board Storage -UF: Built-in memory card slot, support microSD card, up to 256 GB"

[link]

ezért érdemes rákérdezni a forgalmazónál, hogy pontosan melyik változatot forgalmazzák.

jan. 5. 01:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!