Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tudom,hogy azt mondják,hogy a...

Tudom,hogy azt mondják,hogy a canon M-es fényképezőgép széria halott széria de ettől függetlenül megérheti vásárolni Canon EOS M50 vagy Canon EOS M50 Mark II fényképezőgépet?

Figyelt kérdés
Van pár EF/EF-S objektíem amit átalakítóval rá tudnék tenni.

dec. 12. 01:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"...zsákutca. Ez teljesen független az ergonómiától és képminőségtől"

Talán te lehetsz az egyetlen, aki nem tudta értelmezni, hogy a dupla sortávolság a hozzászólásban azt jelenti, hogy már nem a halottságról van szó, hanem a többi hozzászólásról.

dec. 19. 09:56
 12/14 anonim ***** válasza:
#8 gyakorlatilag az adapter 2,5 cm-e a nyugati féltekén az érv az M ellen?
dec. 19. 09:58
 13/14 Mojjo ***** válasza:
@11: Értettem. Csupán annyit jegyeztem meg, hogy minden mástól függetlenül a zsákutca érv még áll. Már akinek számít egyáltalán. A kérdezőnek, mint kiderült, nem, így tulajdonképpen mindegy is.
dec. 19. 11:56
 14/14 anonim ***** válasza:

3-as, 8-as vagyok.

"Fura a magyar felfogás a külföldiek nem pont ugyan ezt szajkózzák"

- Ezt a "magyar-külfödi" dolgot nem igazán tudom hova tenni. ???

"Attól,hogy valamire nem lesz új cucc de esetleg alternatívan lehet más optikát is rárakni szerintem ugyan úgy használható marad."

- Ismétlem, a fotós ember a vázat veszi a optikákhoz és nem fordítva. Egyébként meg minden rendszerhez vannak adapterek... pont azért mert van olyan optika ami nehezen helyettesíthető.

"Pláne akik nem cserélgetősek annak meg főképpen."

Aki nem cserélgeti az tulajdonképpen miért vesz bajonettes gépet? Kiváló kompaktok vannak. Legszívesebben én is mindenhova csak egy X100V-t vinnék magammal.

"gyakorlatilag az adapter 2,5 cm-e a nyugati féltekén az érv az M ellen?"

- Mi is a kérdés pontosan? Minden rendszer karima fókusztávolsága (FFD) más. Ezért használ egyazon gyártó is különböző bajonett csatlakozásokat. Ebből adódik a 25mm eltérés. Az FFD eltérése csupán technikai kérdés, ezt a problémát (és az eltérő bajonettet) küszöböli ki az adapter. Ettől nem lesz jobb vagy rosszabb egy rendszer. Ez csupán egyszerű technikai különbség, nem befolyásolja a képminőséget.

Az M-rendszer ellen az érv az, hogy gyakorlatilag megszűnt. Megszűnt mielőtt kiépült volna.

dec. 27. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!