Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek anno a Hp...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Mi a véleményetek anno a Hp PhotoSmart R717 fényképezőgépről?

Figyelt kérdés

Anno 6 MP nagy szó volt, és a képminőség még gyöngécske volt telefonokon. A4 fotóhoz fényképezőgép kellett. Ma, bár nem kristálytiszta a telefonnal lőtt kép kinagyítva, de már A4 méretben megfelelő minőségben printelhetünk fotópapirra.

Egy minőségi fényképezőgéphez ma már kevés az A4 méret, kb A2 nyomatokat kiváló minőségben printelhetünk fotópapirra. De csak Fullframe, vagy esetleg Apsc szenzorméretet mellett.

A milc 4/3 gépek kb az A3 méretig őrzik meg fotóminőségüket, persze csak ha jó képet készítünk.

dec. 7. 16:03
 1/4 A kérdező kommentje:
Sok megapixel emelés van, feleslegesen.
dec. 7. 16:03
 2/4 anonim ***** válasza:

A telefon soha bem fogja kiváltani a profi gépeket. Ex fotót oktatóm szavával élve Mancika szoborral típusú képekhez már valóban felesleges növelni a felbontást.

Nyondatermékekhez viszont m3g mindig lehet mit javítani a digitális fényképezőgépeken.

dec. 7. 16:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja bocs, volt ilyen masinám. Sírva dobtam a kukába, átkozva magam, hogy miért adtam el a Pentacon Six gépemet
dec. 7. 16:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem egy jobb Canon kompaktom volt, 4 megapixeles, volt több A4-es formátumú magazinon címlapfotóm. Jóval kisebb volt, mint az 1 méter papírképek azelőtti évtizedben a kisfilmes fényképezőgépemből, de pár évig elvoltam ezzel, aztán visszajött a nagy méretek lehetősége, már a 8 megapixeles DSLR-el is szép lett a 70 cm-es nagyítás. Ilyenből a mi lakásunkban egy fért el. :D

Párom meg leszokott a fényképezőgépről, a telefonjával fényképez, és a családnak jó kinézetű fotokönyveket állít össze kirándulásokról, unokákról, stb. Az igaz, hogy az max. A5 méretű, de ki igényel nagyobbat, átlag képnézőként? Kiállításra sem kell egy méteres.

Mindazonáltal praktikus mindig a lehető legnagyobb felbontással fényképezni, sosem lehet tudni, mi lesz utólag még a követelmény. Ez ma csak tárolás kérdése, az meg megfizethető.

dec. 8. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!