Távcsővet keresek fix állványos nézelődéshez?! Kilátóhelyeken természet figyeléshez, illetve telefonos csatlakoztathatóság egy konzollal is igény lenne. Nézelödtem s ezeket talátam eddig?!
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
Minőségben az eddigi Decathlonos/lidl-s kevésnek bizonyultak,szivem szerint a 20x feletti távcsöveket használom.
"Távcsővet keresek fix állványos nézelődéshez?"
Szerintem igen.
Akarok vásárolni nagyobb zoommal rendelkező távcsővet, a 20x illetve a 25x tartományban.
Amiket próbáltam 10-30x50 ott a zoom nem volt annyira élvezhető.
Köszönöm az eddigi válaszokat , mindegyiket pozitivan értékeltem .
Lehet hogy nem fogom megúszni hogy személyesen benejek egy boltba.
Abban reménykedtem hogy vannak bevett márkák/típusok hobby távcsöveseknek.
Mint ahogy a gépek között a P1000 is egy remek készüléknek tűnik.
De tényleg, mi a kérdés?
Az irány, hogy rendes távcsőboltban nézelődsz helyes, magam is vagy a Makszutovot, vagy a BTC-t (tavcso.hu) javasoltam volna.
- A 3 Scopium közül egyértelműen a Nature Pro a legjobb (nekem is olyan van), a sima Nature is jó, a WA-t én hanygolnám a BK7-es prizma miatt.
- A 25x70-es nyilván nagyon más kategória mint a 10x50. Ha fixen állványon lenne, akkor nem okoz gondot a súlya, remegése, így jó választás lehet, ha a keretbe is belefér.
Ami még esetleg szóba jöhet, az a spektiv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!