Most ki lehet dobni minden drága kamerát, mert már minden platformon az álló videók mennek?

Figyelt kérdés

Van drága Sony kamerám, de nyilván fekvő 16:9-ben vesz fel. de a Youtuben kívül mindenhol állóban nyomják a videókat ...

Mit gondoltok, az akár vadi új, értékes kamerák is elértéktelenednek, mert egyszerűen sehol se lehet használni?

Na meg a nagyobbakat el se tudom képzelni, hogy esetleg állóra dönteném és úgy vennék valamit. Vagy valaki ezt teszi esetleg?

2024. máj. 28. 13:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%
Úgy, hogy nem kamerával veszed fel. Sem a tiktok, sem az instagram nem arra a képminőségre van kitalálva. Kamerával tartalmat készíteni ezekre a felületekre úri huncutság, hogy így mondjam. Ha mégis a képminőséggel akarsz kitűnni, akkor egyszerűen elfordítod a kamerát oldalra, ahogyan mások is teszik. Kell hozzá egy állvány megfelelő fejjel, de építhetsz riget is, ahogyan a profik csinálják.
2024. máj. 28. 16:22
 12/20 A kérdező kommentje:

nekem ez mind megvan, rig, állvány, egyértelmű. csak én eddig kizárólag Youtubera készítettem videokat, és ehhez vagyok szokva.

de mondjuk az nagy igazság, hogy elég a telós video is pl tiktokra. ott is látok különbségeket, de valóban hülyeség egy drága kamera oda.

2024. máj. 28. 16:46
 13/20 anonim ***** válasza:
Szerintem elég, ha úgy veszed fel a videót vizszintesen, hogy a lényegi tartalom nagyjából középre kerüljön, és egyszerűen cropold a videót, a legtöbb názőnek úgy sem fog feltűnni.
2024. máj. 29. 19:21
 14/20 A kérdező kommentje:

13

Hát végül is ... kösz, még hozzá kell szoknom ehhez, de oké.

2024. máj. 30. 06:40
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha elfordítod a kamerát, és eleve horizontalisan veszed fel, akkor meg van oldva a probléma. Nem tudom mi ezen olyan bonyolult, es hogy minek a hiszti
2024. máj. 31. 07:43
 16/20 A kérdező kommentje:
oké, csak hát még egy AX700-ast is elég körülményes elfordítani a súlya miatt, nemhogy ennél nagyobbakat. nem?
2024. máj. 31. 14:21
 17/20 anonim ***** válasza:
78%
Es gondolod ilyen kamerákat tiktokra fognak használni? Ne nevettesd mar ki magad.
2024. máj. 31. 18:15
 18/20 A kérdező kommentje:

mert? na meg nem csak egy platformon használják, épp ez a gondom.

azóta azt találtam ki, hogy összeütök én egy masszív L alakú fém tartót, aminek az oldalára fel lehet szerelni a kamerát anélkül, hogy féltsem a leeséstől.

2024. jún. 1. 10:50
 19/20 anonim ***** válasza:
54%

16

Akkor cropolod. Az átlag 144p-s tiktok videókhoz így is túl jó minősêgű lesz.

2024. jún. 14. 18:59
 20/20 A kérdező kommentje:

20

de akkor ne csak annyit írj pls, hanem fejtsd ki a véleményedet, ötleteidet jobban ... :(

2024. jún. 15. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!