Ezt nézegettem a fényképezőgépemhez ezt hogyan lehetne megvásárolni és erre az árra még megy vám vagy drága szállítás?
Itthon is nézegettem ilyen táv kioldót de itthon 3500+szállítás.Ha ez tényleg ilyen olcsó lenne meg semmi vám vagy ilyesmi nem menne rá lehet egy ilyet kéne rendelnem.
Igen, paypal. Ez is ad egy plusz védelmet, ha esetleg valami félremenne.
Arra számíts, hogy így decemberben eléggé fullon vannak a szállítók. Lehet, hogy karácsony előtt már nem fog odeérni Hozzád.
#1: Tévedés, MINDENT ÁFA terhel ami EU-n kívülről jön:
#3: Aliexpressen nincs PayPal fizetési mód.
#5 Addig igaz, hogy mindent ÁFA terhel, ami az EU-n kívülről jön, de az ÁFA-t az aliexpress belekalkulálja az árba. Ha a konkrét árucikket megnézed: "Price includes VAT"
Ha van Paypal, azzal érdemes fizetni. Néhány éve volt "botrány" abból, hogy szakított az Aliexpress és a Paypal, utána úgy tudom újraindult a kapcsolatuk, és nem tudom, hol tart most. Kétségtelen, az adott távkioldóhoz nincs Paypal fizetés. Végül is így a kérdés teoretikus,
€45 értékig vámmentes és ÁFÁ-t sem kell fizetni a küldeményekre
€45.1-150 között vámmentes, de 27% ÁFÁ-t kell fizetni
Felette további díjtételek erre:
Egy pár éve a Magyar Posta bevezetett egy csomagonként fizentendő, minimum 400 Ft kezelési díjat minden külföldi csomagra, ha email/SMS értesítés után online kifizeted, de jóval több is lesz belőle, ha a postásnak fizeted átvételkor személyesen, mert nem fizeted be magadtól online (vagy ha nem találják meg az elérhetőséged a csomagon, ezért értesíteni sem tudnak róla).
Erről is van a postának a fentihez hasonló közleménye, de most nem találtam és meguntam a keresgélést. Itt egy pár cikk a témáról, a hivatalos tájékoztatót meg majd megkeresed magadnak:
A szállítási díjat írja is a termék mellett, de előfordulhat, hogy az elején nem pontos, csak tájékoztató szállítási díjat mutat és a fizetésnél lesz majd csak ott a tényleges, végleges összeg - pl. akár változtathatsz is, hogy mennyire gyors/lassú szállítással kéred és ezért mennyit vagy hajlandó fizetni nekik...
Arra készülj fel, hogy a szállítás karácsony nélkül is lehet akár 3-5 hét. Meg az is előfordulhat, hogy egyszerűen sosem érkezik meg, úgyhogy ha nagyon nem változik a nyomkövetési infó (vagy nem is adnak ilyet), akkor mindenképp reklamálj, hogy mi van. Jártam már úgy, hogy a világot gond nélkül átutazta a csomag, aztán itt a városon belül eltűnt még kézbesítés előtt. De olyan is volt már, hogy az országba sem érkezett meg soha.
Ilyenkor küldenek újat, gond nélkül működni szokott a legtöbb esetben ügyintézés, csak figyelni kell és időben reklamálni, mert ha sok rendelésed van és mind hetek múlva jön meg, könnyű lehet elveszíteni a fonalat, hogy mi jött meg és mi nem.
Nekik meg pláne rengeteg küldeményük van, ők csak azzal foglalkoznak, ha te reklamálsz.
Olyan is volt már, hogy a termék sérült, hibás vagy teljesen használhatatlan minőségű volt. Ilyenkor is reklamálni kell, hogy vagy fizessék vissza, vagy küldjenek egy használhatót. Aztán megint várhatsz rá hetekig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!