Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ezt nézegettem a fényképezőgép...

Ezt nézegettem a fényképezőgépemhez ezt hogyan lehetne megvásárolni és erre az árra még megy vám vagy drága szállítás?

Figyelt kérdés

Itthon is nézegettem ilyen táv kioldót de itthon 3500+szállítás.Ha ez tényleg ilyen olcsó lenne meg semmi vám vagy ilyesmi nem menne rá lehet egy ilyet kéne rendelnem.

[link]

2023. dec. 7. 03:18
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Amit ott kifizetsz, azon felül nincs más költséged. Egyszercsak a postaládában landol, miután megrendelted.
2023. dec. 7. 04:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Még nem rendeltem külföldről,gondolom paypalról érdemes fizetni.
2023. dec. 7. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

Igen, paypal. Ez is ad egy plusz védelmet, ha esetleg valami félremenne.

Arra számíts, hogy így decemberben eléggé fullon vannak a szállítók. Lehet, hogy karácsony előtt már nem fog odeérni Hozzád.

2023. dec. 7. 12:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Annyira nem sürgős
2023. dec. 7. 20:31
 5/8 anonim ***** válasza:

#1: Tévedés, MINDENT ÁFA terhel ami EU-n kívülről jön:

#3: Aliexpressen nincs PayPal fizetési mód.

2023. dec. 9. 16:01
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 Addig igaz, hogy mindent ÁFA terhel, ami az EU-n kívülről jön, de az ÁFA-t az aliexpress belekalkulálja az árba. Ha a konkrét árucikket megnézed: "Price includes VAT"

Ha van Paypal, azzal érdemes fizetni. Néhány éve volt "botrány" abból, hogy szakított az Aliexpress és a Paypal, utána úgy tudom újraindult a kapcsolatuk, és nem tudom, hol tart most. Kétségtelen, az adott távkioldóhoz nincs Paypal fizetés. Végül is így a kérdés teoretikus,

2023. dec. 9. 22:43
 7/8 anonim ***** válasza:

€45 értékig vámmentes és ÁFÁ-t sem kell fizetni a küldeményekre

€45.1-150 között vámmentes, de 27% ÁFÁ-t kell fizetni

Felette további díjtételek erre:

[link]

Egy pár éve a Magyar Posta bevezetett egy csomagonként fizentendő, minimum 400 Ft kezelési díjat minden külföldi csomagra, ha email/SMS értesítés után online kifizeted, de jóval több is lesz belőle, ha a postásnak fizeted átvételkor személyesen, mert nem fizeted be magadtól online (vagy ha nem találják meg az elérhetőséged a csomagon, ezért értesíteni sem tudnak róla).

Erről is van a postának a fentihez hasonló közleménye, de most nem találtam és meguntam a keresgélést. Itt egy pár cikk a témáról, a hivatalos tájékoztatót meg majd megkeresed magadnak:

[link]

[link]

[link]

2023. dec. 10. 18:55
 8/8 anonim ***** válasza:

A szállítási díjat írja is a termék mellett, de előfordulhat, hogy az elején nem pontos, csak tájékoztató szállítási díjat mutat és a fizetésnél lesz majd csak ott a tényleges, végleges összeg - pl. akár változtathatsz is, hogy mennyire gyors/lassú szállítással kéred és ezért mennyit vagy hajlandó fizetni nekik...

Arra készülj fel, hogy a szállítás karácsony nélkül is lehet akár 3-5 hét. Meg az is előfordulhat, hogy egyszerűen sosem érkezik meg, úgyhogy ha nagyon nem változik a nyomkövetési infó (vagy nem is adnak ilyet), akkor mindenképp reklamálj, hogy mi van. Jártam már úgy, hogy a világot gond nélkül átutazta a csomag, aztán itt a városon belül eltűnt még kézbesítés előtt. De olyan is volt már, hogy az országba sem érkezett meg soha.

Ilyenkor küldenek újat, gond nélkül működni szokott a legtöbb esetben ügyintézés, csak figyelni kell és időben reklamálni, mert ha sok rendelésed van és mind hetek múlva jön meg, könnyű lehet elveszíteni a fonalat, hogy mi jött meg és mi nem.

Nekik meg pláne rengeteg küldeményük van, ők csak azzal foglalkoznak, ha te reklamálsz.

Olyan is volt már, hogy a termék sérült, hibás vagy teljesen használhatatlan minőségű volt. Ilyenkor is reklamálni kell, hogy vagy fizessék vissza, vagy küldjenek egy használhatót. Aztán megint várhatsz rá hetekig...

2023. dec. 10. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!