Most ki lehet dobni minden drága kamerát, mert már minden platformon az álló videók mennek?
Van drága Sony kamerám, de nyilván fekvő 16:9-ben vesz fel. de a Youtuben kívül mindenhol állóban nyomják a videókat ...
Mit gondoltok, az akár vadi új, értékes kamerák is elértéktelenednek, mert egyszerűen sehol se lehet használni?
Na meg a nagyobbakat el se tudom képzelni, hogy esetleg állóra dönteném és úgy vennék valamit. Vagy valaki ezt teszi esetleg?
Mielőtt kidobnád azért szólj! :D
Ha ilyen "platformra" gyártasz "tartalmat", azt amúgy szerintem felesleges drága kamerával felvenni, úgyis egy 15 centis képernyőn fogják megnézni a buszon állva.
A hagyományos kamera is elforgatható:
na de most ne vicceljetek.
hát hogy a frászba oldjam meg, hogy felveszek valamit fekvő 16:9-ben, utána meg a 90% instán, titkokon akarja megjeleníteni. tudom, van min denféle átalakítási trükk, de egyik se az igazi.
akkor a "rendes" nagy kamerák maradnak a TV-nek és Youtubenak?
na ez egy érdekes dolog. azt mondod a képen lévőnél nagyobb félprofi kamerákat is el szokták fordítani függőlegesbe? csak mondjuk, nem is tudok olyan állványt és tartót, amelyikben megbíznék teljesen. viszont ezek szerint ez a jövő, azt mondod? mert akkor lassan oda jutunk, hogy majd a profi kamerákat is legyártják függőleges felvételhez eleve.
"akkor a "rendes" nagy kamerák maradnak a TV-nek és Youtubenak?"
Nem. Megfelelő kezekben bármilyen platformra jók.
"azt mondod a képen lévőnél nagyobb félprofi kamerákat is el szokták fordítani függőlegesbe?"
Igen.
"viszont ezek szerint ez a jövő, azt mondod?"
Nem a "jövő". Az, hogy adott platformokon elterjedtek az álló videók csak egy pillanatnyi trend - ahhoz egy megfelelő szakember tud alkalmazkodni.
én eddig akármelyik tutorialt néztem a konvertálásra, mindegyiknek volt valami nyűgje. tökéletres sose lett, és nem is értem, hogy lehetne, hiszen egy fekvő 16:9-esből max kivágni tudok ...
és a platformokról meg hát nekem az a véleményem, hogy sajnos egyre durvábban átveszik a vezető szerepet. bár ne lenne igazam persze, mert én is utálom, de nem látom annyira pillanatnyinak.
"én eddig akármelyik tutorialt néztem a konvertálásra,"
Látod, ez az, nem "tutorialokat" kell nézegetni, hanem rendes felvételeket készíteni, megfelelő képarányokkal/tájolással/kivágással.
9
ha így csinálom, akkor az viszont iszonyúan nyűgös, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!