Milyen fényképezőt vegyek, ha..?
Cél a természet fotózása, állatok. Fontos a zoom (ha messze van az állat) illetve nem feltétlen lesz alkalmam állványt használni..(konkrétan az első használat egy szafari alatt lenne) Ha olyan az ajánlás akkor objektív ajánlást is elfogadnék.
Nagyon rég volt a kezemben gép, de most olyan helyre megyek ahol szeretnék szép fotókat készíteni, és ahogy néztem használtan elég jó áron lehet már fényképezőket venni. Eleinte bérelni akartam de a használt árakhoz képest az drága és nem kifizetődő
Hobbi célra simán jó lehet egy 100 ezres használt dslr.
Az objektívre mennyit szánsz?
Gép nélkül nem tud beletanulni.
Ha lesz több pénze, akkor később ugyanannyiért eladhatja és vehet drágább cuccot.
Miért gondolod hogy el tudja ugyanannyiért majd adni?
Miért ne tudna gép nélkül beletanulni, hogy értse hogyan működik egy fényképezőgép?
Autót is meg tudsz tanilni gyakorlat nélkül? Úszni is meg tudsz tanulni vasalódeszkán? Ja mondjuk au itóbbit talán igen :D
A lényeg, hogy ha nincs gép, nem fogja tudni állítgatni, kapcsolgatni és az elkészítés után azonnal megnézni a képet mit okozott az állítgatása.
Az állat-/madárfotózás elég speciális terület, nem kellene mindjárt azzal kezdeni. Kellene egy viszonylag jó váz és 1-2 obi amivel lehet gyakorolni. Autókon, kerékpárokon, megyekettő focimeccsen, vonatokon, repülőkön azt hogy mi van ha nem statikus a téma mint mondjuk egy templom ami nem ugrik arrébb egyik pillanatról a másikra. Aztán ha már nem okoz a gép kezelése gondot, nem kell keresgetni a gombokat, olvasgatni a feliratokat, és értünk már a fotózáshoz is eleget, csak akkor célszerű nekiállni a specializációnak.
Láttam már néhánytízezer forintos, 60 éves, full manuális obival és dslr-el készül olyan madárfotókat, hogy elállt a lélegzetem. Nem kell drága csodatechnika feltétlenül. De ha annyira kezdő vagy hogy még azt sem tudod mit kellene venni, csak láttál instán pár képet szarvasról meg őzről (spoiler: ez a kettő nem ugyanaz) és azt mondtad, hogy te is szerenél ilyent csinálni akkor bizony az alapoktól kell kezdeni. Megismerni a fotózás elméleti és gyakorlati alapjait. Enélkül hiába veszed meg a csúcs leica gépet és egy kályhacső mérető obit, még nem fogsz tudni jó képet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!