Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőt vegyek, ha..?

Milyen fényképezőt vegyek, ha..?

Figyelt kérdés

Cél a természet fotózása, állatok. Fontos a zoom (ha messze van az állat) illetve nem feltétlen lesz alkalmam állványt használni..(konkrétan az első használat egy szafari alatt lenne) Ha olyan az ajánlás akkor objektív ajánlást is elfogadnék.

Nagyon rég volt a kezemben gép, de most olyan helyre megyek ahol szeretnék szép fotókat készíteni, és ahogy néztem használtan elég jó áron lehet már fényképezőket venni. Eleinte bérelni akartam de a használt árakhoz képest az drága és nem kifizetődő

2024. jan. 22. 11:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi az a jó ár?
2024. jan. 22. 12:01
 2/25 anonim ***** válasza:
54%

Amit én választanék:

Váz: Sony Alpha 7 III (ILCE-7M3)

Obi: Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD

Nem csúcstechnológia, de teljesen használható. Mostanra már az ára is barátibb.

Persze ha rengeteg pénzem lenne, akkor Sony Alpha 9 III (ILCE-9M3) és egy Sony FE 400 mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM) lenne a választásom.

2024. jan. 22. 12:49
 3/25 Mojjo ***** válasza:

Na igen, a jó ár pontos meghatározása nélkül erre a kérdésre lehetetlen válaszolni. Szerintem természetfotós célra minden, ami egy millió alatt van, az álomszerűen jó ár. De az, hogy valaki keveri a zoom meg a látószög fogalmát, azt sejteti, hogy kezdő és nem feltétlen tudja, milyen árak vannak ebben a szektorban, így lehet, jelentősen kevesebb a jó ár. De a szafari sem olcsó dolog, így lehet jóval többet jelent akár a jó ár.

Szóval mennyit szánnál rá?

2024. jan. 22. 14:09
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Itt jól össze van szedve árkategóriánként:

[link]

2024. jan. 22. 15:34
 5/25 anonim ***** válasza:
Lumix G9+ Leica 100-400 mm, esetleg hozzá egy adapter, és Canon 80-200 mm f 2.8-as lencse. Természetesen mind használtan.
2024. jan. 22. 22:05
 6/25 A kérdező kommentje:
Na igen, nulla tudással tettem fel a kérdést… azért azóta elolvastam pár dolgot a beállításokkal, objektívekkel kapcsolatban de nyilván így is elég keveset tudok. Próbálom minél olcsóbban megúszni ami azt jelenti, hogy vázat 100e ft alatt nézek használtan. Eddig néztem Nikon d7000 és Nikon d3100, ezeket találtam jó áron
2024. jan. 26. 18:57
 7/25 Mojjo ***** válasza:
@6: Engedd el, ennyiért ezt a témát kár erőltetni. Az általad írt célra egy nullát mögé kellene gurítani.
2024. jan. 26. 19:20
 8/25 Mojjo ***** válasza:
Majd jönni fognak a 70-300 obi ajánlások az általad írt vázakra. Ha nagyon kell, használható, de azért ennyire nagyon nekem nem kellene a helyedben.
2024. jan. 26. 19:21
 9/25 anonim ***** válasza:

Feladtam egy lottót! Annyira tudtam hogy egy kb ekkora összeget fogunk hallani.

A kerékpáros kategótiában dettó ugyanez van, mondjunk jó biciklit nagyonmax 50-ért.

Tessék már megérteni emberek hogy ma az 50-100 ezer forint az semmit sem ér!

2024. jan. 26. 20:13
 10/25 A kérdező kommentje:
Lehet hogy félreérthető voltam, vagy tényleg ennyire szar a helyzet ilyen árfekvésben, de nem profi szeretnék lenni, nem fogok sok sok órát beleölni, szimplán szeretnék szebb képeket csinálni mint a telefonom, és nem a 100méterre levő fán pihenő madarat szeretném olyan minőségben fotózni, hogy meg tudjam számolni a tollait
2024. jan. 26. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!