Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen gépet és obit vegyek...

Milyen gépet és obit vegyek koncertfotózáshoz?

Figyelt kérdés
Nyár elején vettem kezembe a már otthon meglévő kameránkat egy Canon powershot sx50est. Igazából fotóztam embereket, állatokat, kezdőbb zenekarok koncertjeit, természetet. Viszont inkább a koncert fotózásban helyezkednék el, amihez szerintem ez a kamera kevés és nem jó is. Szóval aki már jártas ebben a témában nagyon remélem, hogy tudna ajánlani egy gépet és egy koncertekhez illő obit lehetőleg nem arany áron. Mivel én nem vagyok még ebben jártas nem tudom mi az az összeg, amire mondhatom, hogy a max, de azért légyszi ne valami egymilliós obiról legyen szó. Sok zenész ismerősöm van, szóval jól kijönnék velük, ha már komolyabban belejönnék a fotózásba, egy jó szettel.

2023. aug. 16. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Canon 5D mark iV és egy 70-200/2,8 objektív, hát ebből sokféle van, aCanon mark II-ese a jó.

Ez így együtt egy millió.

Fele pénzért meg lehet oldani Canon 6D 130 eFt és Tamron vagy hasonló 70-200/2,8 objektív 200 eFt kombóval. Csak éppen pont a fele pénzért pont fele olyan jó lesz, gyöngébb autofókusz, satöbbi.

2023. aug. 16. 21:48
 2/5 A kérdező kommentje:

[link]

Erről a kitről vélemény?

2023. aug. 17. 00:22
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

#2 koncerthez ez nagyon kevés. Ha APSC vázhoz ragaszkodsz akkor egy normális fényerős objektív kell.

70-200 f/2.8 szerintem alap lenne, meg valami Full Frame váz. Esetleg még fix 50-es.

Használtan nézelődj.

2023. aug. 17. 06:42
 4/5 anonim ***** válasza:
78%

Ami az objektív gyújtótávolságát illeti, egyszerűen elmész a kis kompakttal koncertre fényképezni, és utána elemzed, hogy milyen gyújtótávolsággal készültek a képek. És fordítva, a látókörbe került 18-55-ösnek megfelelő képkivágást beállítod a SX50-esen, és körbenézel a keresőn át, hogy milyen lehetőségeket mutat - ugyanez megtehető a 70-700-as objektívekre nézve is.

Az nagyon fura, hogy írok egy 70-200-ast az első hozzászólásban, erre rögtön utána megkérdezed, hogy a 18-55-ösről mi a vélemény. Vagy el sem olvastad az elsőt, ami jó, mert akkor minek firkáltam, vagy fogalmad sincs róla, mi mit jelent, de nem is akarod fárasztani magadat a megértés fájdalmas folyamatával.

Az SX50 gyújtótávolsága egyébként Full Frame géphez átszámolva 24-1200 mm.

2023. aug. 17. 07:14
 5/5 anonim válasza:
31%
A koncertfotós az egyik legidegesítőbb emberfajta, ne haragudj. :D Rengeteg ugyanolyan kép a zenekarról, aminek underground körökben örülnek, de egy nagyobb méretű zenekart már nem igazán fog érdekelni, cserébe kevésbé látnak az első sorosok a zenekarból 3 számig, pedig ők a koncertért is fizettek. A képeket pedig mindenki azért nézi meg, hátha rajta van, amikor a közönséget fotózzák.
2023. aug. 27. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!