Szerintetek érdemes lehet elküldeni egy ellenőrzésre a fényképezőgépemet a kamera kft-hez?

Figyelt kérdés

Van egy Canon EOS 7D fényképezőgépem de kevésbé sikerül vele éles képeket készítenem 3 féle objektívvel is próbáltam már.Előtte egy Canon 1100D gépem volt de annál nem ért ennyi csalódás mint a mostaninál ott általában éles képek készültek itt meg nagy elvétve ha sikerül.Gondolkodtam azon,hogy a kamera kft-nél bevizsgáltatni állíttatni az autófókuszt igaz nem olcsó pénz de ez így kiábrándító.

Itt vannak képek [link]

2024. jan. 20. 01:00
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

10/

Nem teljes automata módra gondoltam amúgy hanem vagy záridő előválasztásra vagy rekesz előválasztásra.Fura mert az 1100D-n ezzel sem volt nagyon gondom.

2024. jan. 20. 22:26
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Akkor küldd el a szervizbe a géped és majd ha ők drága pénzért mondják, hogy benned van a hiba nem a gépben, akkor talán elhiszed.
2024. jan. 20. 22:34
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Tölts fel egy szerinted "jó" képet, amit az 1100D-vel csináltál és próbálj egy hasonlót csinálni a 7D-vel. (Azonos objektív, hasonló fényviszonyok, hasonló téma stb.)

Így lenne értelme az összehasonlításnak.

Amiket feltöltöttél, azoknak a többsége a túl hosszú záridő miatt bemozdult.

Az ökölszabály szerint a záridő maximum 1/gyújtótáv kéne legyen.

Tehát pl. az EF 50-essel 1/50 s full-frame esetén. De mivel neked APS-C szenzoros vázad van, ezért 1,6-os szorzóval kell számolni, tehát 1/80-nál hosszabb záridőnél esélyes, hogy bemozdul, ha nem használsz állványt. A stabilizátor még segíthet valamennyit, de az EF 50-en ugye nincs.

Tesztképekhez mindenképp használj állványt és önkioldót. Különben a kamera véletlenszerű mozgása miatt kiszámíthatatlan lesz az eredmény. Így értelmetlen a teszt.

AF teszteléshez tudsz venni vagy nyomtatni tesztkártyát.

Valami ilyesmit:

[link]

Ezzel pontosan látod, hogy elé- vagy mögé fókuszál az AF.

2024. jan. 20. 22:34
 14/31 A kérdező kommentje:

12/

Na nagyokoskám megnéznéd ezeket a képeket is és mondanál véleményt?

[link]

2024. jan. 21. 22:16
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
#14 Szemmel láthatóan semmit nem fogtál fel a korábban írtakból.
2024. jan. 21. 22:24
 16/31 A kérdező kommentje:

15/

Felfogtam okoska csak nem engem kéne lenézni.Ezeket a képeket asztalon fixálva fix fókuszponttal és félautomata záridő előválasztással lőttem.Tehát nem én vagyok a béna hanem a gép nem tud kiszámítani a képhez való adatokat.Ja és az iso is a fényekhez igazítva.

2024. jan. 21. 22:40
 17/31 anonim ***** válasza:
Igazad van, vidd szervizbe!
2024. jan. 21. 22:49
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra sem sikerült megfelelő záridőt választani, ezért bemozdult az összes képed.

A félautomata és manuális üzemmódok azoknak való, akik tisztában vannak a fotózás alapjaival.

Neked a teljesen automata üzemmódot javaslom.

2024. jan. 21. 23:39
 19/31 A kérdező kommentje:
Bocs nem jól írtam rekesz előválasztást használtam a záridőket ő becsülte meg a képhez nem én.
2024. jan. 22. 00:09
 20/31 A kérdező kommentje:

18/

Köszi abból már kinőttem,de teljesen automata módban se csinál ez a gép éles képet az a baj.

2024. jan. 22. 00:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!