Szerintetek érdemes lehet elküldeni egy ellenőrzésre a fényképezőgépemet a kamera kft-hez?
Van egy Canon EOS 7D fényképezőgépem de kevésbé sikerül vele éles képeket készítenem 3 féle objektívvel is próbáltam már.Előtte egy Canon 1100D gépem volt de annál nem ért ennyi csalódás mint a mostaninál ott általában éles képek készültek itt meg nagy elvétve ha sikerül.Gondolkodtam azon,hogy a kamera kft-nél bevizsgáltatni állíttatni az autófókuszt igaz nem olcsó pénz de ez így kiábrándító.
Itt vannak képek [link]
10/
Nem teljes automata módra gondoltam amúgy hanem vagy záridő előválasztásra vagy rekesz előválasztásra.Fura mert az 1100D-n ezzel sem volt nagyon gondom.
Tölts fel egy szerinted "jó" képet, amit az 1100D-vel csináltál és próbálj egy hasonlót csinálni a 7D-vel. (Azonos objektív, hasonló fényviszonyok, hasonló téma stb.)
Így lenne értelme az összehasonlításnak.
Amiket feltöltöttél, azoknak a többsége a túl hosszú záridő miatt bemozdult.
Az ökölszabály szerint a záridő maximum 1/gyújtótáv kéne legyen.
Tehát pl. az EF 50-essel 1/50 s full-frame esetén. De mivel neked APS-C szenzoros vázad van, ezért 1,6-os szorzóval kell számolni, tehát 1/80-nál hosszabb záridőnél esélyes, hogy bemozdul, ha nem használsz állványt. A stabilizátor még segíthet valamennyit, de az EF 50-en ugye nincs.
Tesztképekhez mindenképp használj állványt és önkioldót. Különben a kamera véletlenszerű mozgása miatt kiszámíthatatlan lesz az eredmény. Így értelmetlen a teszt.
AF teszteléshez tudsz venni vagy nyomtatni tesztkártyát.
Valami ilyesmit:
Ezzel pontosan látod, hogy elé- vagy mögé fókuszál az AF.
15/
Felfogtam okoska csak nem engem kéne lenézni.Ezeket a képeket asztalon fixálva fix fókuszponttal és félautomata záridő előválasztással lőttem.Tehát nem én vagyok a béna hanem a gép nem tud kiszámítani a képhez való adatokat.Ja és az iso is a fényekhez igazítva.
Továbbra sem sikerült megfelelő záridőt választani, ezért bemozdult az összes képed.
A félautomata és manuális üzemmódok azoknak való, akik tisztában vannak a fotózás alapjaival.
Neked a teljesen automata üzemmódot javaslom.
18/
Köszi abból már kinőttem,de teljesen automata módban se csinál ez a gép éles képet az a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!