Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen kezdő fényképezőgépet...

Milyen kezdő fényképezőgépet érdemes vásárolni?

Figyelt kérdés

Gondolkodom egy fényképezőgép vásárlásán. Eddgi még nem vokt egy sem, telefonnal próbálkoztam, illetve egy ősrégi géppel. Táj- illetve kültér fotozásra biztosan használnám, de elképzelhető, hogy másra is, mivel még nem nagyon tudom, hogy mi tetszik jobban. Használt gépeken is gondolkodtam, ezeket találtam facebookon:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Tudnátok pár ötletet adni, hogy milyet érdemes venni, illetve, hogy a fent említettek milyen gépek?

Köszi előre is! :)

2022. jún. 5. 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:

A felsoroltak közül a két Canon megfontolandó, esetleg bridge téren a Panasonic. De nagyon rá kell kérdezni mindenre, mert nem túl bővaszúak a hirdetők.

Ha újat szeretnél hasonló pénzből, akkor szerintem nagyon nincsen kérdés, mert rákeresve a népszerű márkákra egy darab, az egy darab lehetőséget fog kidobni a kereső mindegyikből.

2022. jún. 5. 19:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Tedd hozzá a fényképezőgépre szánt pénzedet a telefonpénzedhez és vegyél egy iPhone 13 Pro Maxot. Kezdetnek ez is megteszi, és nagyon durva képeket lehet vele lőni (kivéve ha teleobjektívvel akarsz fotózni pl. állatokat mert akkor nyilván nem jöhet szóba).
2022. jún. 5. 22:40
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Van egy barátom, addig kacérkodott a fotózással, míg pár éve vett egy Nikon DSLR-t. Nagyon kis okés képeket fényképez a túráiról. Nem olyan régen mondom neki, szép képeket lősz. Azt mondja, mostanában telefonnal. :D Nehéz a Nikon, meg otromba egy sportos biciklin száguldozva. A képek kissé túl színesek, de azt a Nikonon is lehet állítani, tehát ízlés kérdése, tehát az sem annyira különbség a két gépezet között.

A páromnak is vettem egy kis Canon MILC-et (akkor még csak az az egy volt), egy-két évig vitte is, oszt utána vett egy ájfont, azóta a MILC csak ül a szekrényben, és álmodik. :D

2022. jún. 6. 09:37
 4/8 Mojjo ***** válasza:
66%
@3: Hát igen, van aki komolyan gondolja a fotózást, meg van aki nem :)
2022. jún. 6. 10:38
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
Már megint egy hihetetlen ostobaság. Nem érted azt az egyszerű állítást, hogy a képen nem látszik a differencia?
2022. jún. 6. 17:54
 6/8 Mojjo ***** válasza:
43%

@5: De. Épp ezért írtam, amit.

Nyilván a mobil teljesen oké rengeteg felhasználásra. Ha valaki úgy és olyan fotókat készít, ahol nem látszik a "differencia", annak elég is a mobil. De aki komolyabban akar fotózással foglalkozni, az sokszor úgy használná azt a gépet, hogy bizony lenne különbség.

Nem baj, ha valaki nem akar komolyabban fotózni. Az sem, ha még csak azt sem érti, mit takar ez a kifejezés. De akkor legalább ne osszuk a "jó a mobil is ugyanúgy" okosságokat mellé :)

2022. jún. 6. 21:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Látszik a telefonhoz képest a különbség, de fel se tűnik az embereknek.

Tegnap hatalmas csoport ember egy turisztikai helyen, kb. 3 embernél láttam fényképezőt, ebből egy én voltam.

Mindenki telefonnal nyomul manapság. Az hogy fix fényerős és fix (nem portréhoz való) lencsés, letojják...

2022. jún. 7. 15:11
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Milyen rosszindulatú ez a hármas, hogy lepontozta Mojjot. Pedig teljesen igaza van. Most engem is le fog pontozni
2022. jún. 8. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!