Milyen kezdő fényképezőgépet érdemes vásárolni?
Gondolkodom egy fényképezőgép vásárlásán. Eddgi még nem vokt egy sem, telefonnal próbálkoztam, illetve egy ősrégi géppel. Táj- illetve kültér fotozásra biztosan használnám, de elképzelhető, hogy másra is, mivel még nem nagyon tudom, hogy mi tetszik jobban. Használt gépeken is gondolkodtam, ezeket találtam facebookon:
Tudnátok pár ötletet adni, hogy milyet érdemes venni, illetve, hogy a fent említettek milyen gépek?
Köszi előre is! :)
A felsoroltak közül a két Canon megfontolandó, esetleg bridge téren a Panasonic. De nagyon rá kell kérdezni mindenre, mert nem túl bővaszúak a hirdetők.
Ha újat szeretnél hasonló pénzből, akkor szerintem nagyon nincsen kérdés, mert rákeresve a népszerű márkákra egy darab, az egy darab lehetőséget fog kidobni a kereső mindegyikből.
Van egy barátom, addig kacérkodott a fotózással, míg pár éve vett egy Nikon DSLR-t. Nagyon kis okés képeket fényképez a túráiról. Nem olyan régen mondom neki, szép képeket lősz. Azt mondja, mostanában telefonnal. :D Nehéz a Nikon, meg otromba egy sportos biciklin száguldozva. A képek kissé túl színesek, de azt a Nikonon is lehet állítani, tehát ízlés kérdése, tehát az sem annyira különbség a két gépezet között.
A páromnak is vettem egy kis Canon MILC-et (akkor még csak az az egy volt), egy-két évig vitte is, oszt utána vett egy ájfont, azóta a MILC csak ül a szekrényben, és álmodik. :D
@5: De. Épp ezért írtam, amit.
Nyilván a mobil teljesen oké rengeteg felhasználásra. Ha valaki úgy és olyan fotókat készít, ahol nem látszik a "differencia", annak elég is a mobil. De aki komolyabban akar fotózással foglalkozni, az sokszor úgy használná azt a gépet, hogy bizony lenne különbség.
Nem baj, ha valaki nem akar komolyabban fotózni. Az sem, ha még csak azt sem érti, mit takar ez a kifejezés. De akkor legalább ne osszuk a "jó a mobil is ugyanúgy" okosságokat mellé :)
Látszik a telefonhoz képest a különbség, de fel se tűnik az embereknek.
Tegnap hatalmas csoport ember egy turisztikai helyen, kb. 3 embernél láttam fényképezőt, ebből egy én voltam.
Mindenki telefonnal nyomul manapság. Az hogy fix fényerős és fix (nem portréhoz való) lencsés, letojják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!