Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyiket érdemes a két objektí...

Melyiket érdemes a két objektív közül vásárolni?

Figyelt kérdés
Nézegettem most a Canon EF 50 mm f/ 1.8 STM objektívet és egy oldalon használtan találtam féláron egy Yongnuo EF 50 mm f/1.8 objektívet hasonlók a paraméterei csak minőségben nem tudom mennyivel lehet rosszabb minőségű kép készítés terén.Aki esetleg próbálta már ezt az objektívet a canonnal szemben tudna e írni arról érdemes e megvásárolni vagy inkább drágábban az STM-et?

2023. dec. 3. 21:27
1 2 3
 11/23 Mojjo ***** válasza:

@8: Én nem pontoztalak le, meg helikopterek sem gondollak, viszont azt látom, hogy nem tudod, mit jelent a lerekeszelni kifejezés.

A lerekeszelés azt jelenti, hogy szűkebbre állítod a blenderekeszt, mint ami a legtágabb állása. Azaz egy f1.8-as objektívnél az 1.8-ra nem rekeszelsz le. Minden ennél szűkebbre vétel a lerekeszelés.

2023. dec. 8. 10:09
 12/23 anonim ***** válasza:

Emberek 30 ezres objektívekről beszélünk. Azt azt mondjátok, nem tökéletes a képük? Nahát, mik vannak!!! Ki hitte volna??!?

Szerintem akinek 30e Ft olyan sok, hogy nem engedheti meg magának, hogy melléfogjon vele az nem engedhet meg magának ennél jobbat, vagy elég sokáig kell hozzá spórolnia. (És addig sem olyan rossz megoldás megvenni használtan 30-ért, használni amíg nincs jobb, aztán úgy annyiért eladni, amennyiért vette.)

Akinek meg 30e nem sok pénz, az megveszi, kipróbálja, megállapítja, hogy számára mennyire felel meg, aztán mérlegeli, hogy ennyiért megfelel, vagy inkább eladja és vesz helyette másikat.

Milyen alternatívát tudtok javasolni hasonló árfekvésben, ami sokkal jobb?

2023. dec. 8. 11:30
 13/23 anonim ***** válasza:
Milyen értelmetlen hőzöngés. Megírták már a különbségeket.
2023. dec. 8. 16:16
 14/23 anonim ***** válasza:
#11 "1.8-ra lerekeszelve". Ezt írtam. Megint csak a szavak kiforgatása megy az értelmezés helyett...
2023. dec. 8. 17:09
 15/23 anonim ***** válasza:

#12 A tapasztalat az, hogy azért vesz valaki fényerős objektívet, mert 1.8-on akarja használni. Aztán jön a döbbenet, hogy tiszta homály az egész kép és nem érti hogy mi a rossz. Miután szembesítik vele, hogy ennyit tud az objektív, már válik is meg tőle, hogy aztán egy másik balek megvegye, aki szintén megválik tőle és kézről-kézre jár az objektív. Ennyit tudnak az olcsó fényerős objektívek.

Persze egy adott F érték felett már élesebb képet ad, mint egy KIT objektív, de sajnos a laikus vásárlók nagy százaléka nem ezt várja el.

2023. dec. 8. 17:13
 16/23 anonim ***** válasza:
És arról mi a tapasztalatod, hogy az milyen arányban szokta ezeket a reményeiket megváltoztatni, ha előtte elmagyarázod nekik, hogy a 30 ezres obitól ne azt várja, amit csak egy többszáz ezres képes nyújtani?
2023. dec. 8. 17:39
 17/23 Mojjo ***** válasza:

@14:

"1.8-ra lerekeszelve". Ezt írtam"

Igen, és ez helytelen. Le is írtam, miért :) Ne vedd magadra, nyilván nem egy hűde hatalmas hiba, és túlzott jelentősége sincs, csak azért jól jöhet, ha helyesen használunk egy-egy kifejezést. De semmiképp nem ekézni akarlak vele.

2023. dec. 8. 17:47
 18/23 anonim ***** válasza:
#16 Sajnos kevesen hiszik el, de legalább tudják mi a hiba, ha tapasztalják.
2023. dec. 8. 18:54
 19/23 anonim ***** válasza:
68%

#14 Az "1.8-ra lerekeszelve" hibás megfogalmazás (amennyiben 1.8-as objektívekről beszélünk, mint ennél a kérdésnél.

A legtágabb értékre kinyitod a blendét. Lerekeszelni pont a legtágabb blendenyílásnál szűkebb értékekre rekeszeled le az objektívet.

Lehet 1.8-ra lerekeszelni, de csak olyan objektívet, aminek van tágabb blendenyílása 1.8-nál. 1.2-es vagy 1.4-es objektívet 1.8-on használva lerekeszelés.

1.8-as objektívet 1.8-on használva nem lerekeszelés, hanem tág blendén használod.

2023. dec. 8. 19:26
 20/23 anonim ***** válasza:

"Aztán jön a döbbenet, hogy tiszta homály az egész kép"

Szervizt kellene felkeresned a géppel és az 50-essel. A Canon 50-es STM felbontása nyitva a kép közepén a very good és az excellent határán van.

2023. dec. 8. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!