Egy Canon 750D szeretnék vásárolni, de nem tudom milyen objektívet vegyek rá, ti mit ajánlotok?
# 1
Ilyenekre inkább egy pana fz300-at.Miért?
Többet tud lényegesen minden téren-makrótól a zoomig, jobb obija f2,8 600mm-ig s a legje a miértnek, mert könnyű is, nem kell cipelni csak vinni nyaraláskor;)
Ugyan az érzékelő is apróbb, de kárpótol, amit nyújt.
Ha mindenképpen a csattogós vackot veszed, vedd a nagyobb obit hozzá, ami rajzolata ugyanolyan fos, mint a kicsinek.
"L" obik már jobbak, de árban betegek.
Fz300 - 1/2.3" méretű szenzor
750D - aps-c
Ez ezerszer többet ér a 600 mm nél meg a makró meg csiri biri csoda funkcióknál.
A csattogó vacakból azért látszik mekkora szakértő a 4es.
135 öst venném. Később mellé egy két nagy fényerejű fix. 35 vagy 50 mm. Ezekkel már nagyon jól el lehet lenni.
És nem olyan nagy ügy egy gépet és 2 objektívet cipelni.
Látom rólad is elneveztek egy sakkbábut. A sötét parasztot.
Mire fel vagy ilyen fusztrált? Mi a franc bajod van DSLR el? Pont nem érdekel senkit, hogy te fz300 al jössz mert a kérdés nem ez volt. Az, hogy te mit veszel az a te dolgod a kérdező meg döntött, neki 750d kell, ennyi.
Ráadásul butaságokat is beszélsz össze vissza.
Szerinted elég a bridge gép, mert a fent említett DSLR nem L obival vacak. Értem... szenzor nem számít? Fotóztál már este? Ja gondolom a beépített vakuval jól pofanvakuzol mindenkit oszt jó lesz az emléknek, külső vakud gondolom nincs azt még a végén cipelni kéne...
Tök fogalmatlan vagy a témában.
Neked lehet elég az emlékképnek, más még kicsit igényesebb szeretne lenni és képes cipelni egy DSLR t.
Arra bármi jó ez tény.
De ha valakiben megfogalmazódik, hogy neki egy 750d kell, akkor feltételezem már ezen a korszakán túl van és valami igényesebbre törekszik :)
Mert nyaralós, kirándulásos, városban sétálós témában is lehet igényes az ember, ugye mr belepofa?
"ugye mr belepofa?"
Te szerencsétlen, én pont melletted foglaltam állást hozzászólásommal, de már bánom, mert az ostobaságot erősen visszataszítónak találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!