Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyiket érdemes a két objektí...

Melyiket érdemes a két objektív közül vásárolni?

Figyelt kérdés
Nézegettem most a Canon EF 50 mm f/ 1.8 STM objektívet és egy oldalon használtan találtam féláron egy Yongnuo EF 50 mm f/1.8 objektívet hasonlók a paraméterei csak minőségben nem tudom mennyivel lehet rosszabb minőségű kép készítés terén.Aki esetleg próbálta már ezt az objektívet a canonnal szemben tudna e írni arról érdemes e megvásárolni vagy inkább drágábban az STM-et?

2023. dec. 3. 21:27
1 2 3
 1/23 gbenyov ***** válasza:

A két obi optikailag AZONOS!

Az STM jelentese a számodra annyi, hogy halkan állítják az elégséges.

Ha nem videozol, akkor ennek nincs jelentősége.

2023. dec. 4. 13:13
 2/23 gbenyov ***** válasza:
Halkan állítja az élességet.
2023. dec. 4. 13:13
 3/23 A kérdező kommentje:

1/

Tesztet nézve a yongnou 2-es verzióját mondták,hogy közelít a canonhoz. Pár emberke aki használta az egyes verziót azt mondta inkább ne a canon jobb.

2023. dec. 4. 14:13
 4/23 anonim ***** válasza:
Nézz körül a Facebook Marketplace-n és más oldalaon is. Ezek az EF 50/1.8 obik 30e körül mennek. Egyik barátom is árul egyet, mert most tér át teljesen RF rendszerre.
2023. dec. 4. 21:28
 5/23 A kérdező kommentje:

4/

Igen láttam több helyen is,hogy 30Eft ért már van.

2023. dec. 4. 21:54
 6/23 anonim ***** válasza:
0%
Ezeknek az olcsó fényerős objektíveknek nem sok értelme van, ha élességet is akarsz a képen látni.
2023. dec. 5. 21:47
 7/23 anonim ***** válasza:

Ez az #1 rendszeresen nem tudja, mi a helyzet.

"Mindkét változat F4 rekesznél már kiváló képet ad, igen minimális színhibával, nyitottabb blendénél azonban a Canon lilás, a Yongnuo inkább zöldes színhibát produkál. Ami viszont komolyabb eltérés, s a képekből is jól látszik, hogy a Yongnuo objektív esetében a kóma sokkal jelentősebb, mint a Canon modellnél. Nyitott blendénél sarokban szinte lehetetlen éles képet produkálni, de még F2,8-nál is jelentős a probléma."

"a Canon objektívbe 5, a Yongnuo változatba 7 lekerekített lamellából álló rekeszt építettek, amely a fényerőnél szűkebb blende esetén jelentős eltérést képes produkálni a két objektív esetében. Ezen a téren a Yongnuo egyértelműen jobb, mint a Canon, bár ha valaki szereti az ötszögeket, annak a Canon tetszhet jobban"

2023. dec. 6. 22:38
 8/23 anonim ***** válasza:
61%
Hát akkor pontozzatok le, de 1.8-ra lerekeszelve majd meglátja a kérdező is, hogy mennyire lágy képe van. Ha már fényerős objektívet veszünk, akkor nem pont az lenne az értelme, hogy lerekeszelve használjuk? De tudom, itt én vagyok a helikopter...
2023. dec. 6. 23:25
 9/23 A kérdező kommentje:

8/

Ezt most mindkettőre írod?

2023. dec. 7. 00:04
 10/23 anonim ***** válasza:
#8, a legolcsóbb, ha mérés alapján működő tesztoldalakat nézel, ott kiderül, hogy nyitva igen sok (mert nem néztem meg a világ összes objektívjéről szóló eredményeket) nagy fényerejű objektívnek kisebb a felbontóképessége, és a legjobb minőséget f4-f5,6 körül ériK el. Ahol kevés a fény, ott csak-csak nyitják a rekeszt, még ha lágyabb is a kép... Legfeljebb a helikopterek nem. :D
2023. dec. 7. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!