Milyen színes pozitív filmek kaphatók itthon ?
Milyen fekete fehér vagy színes pozitív filmek vannak amik a legnagyobb átmérőjűek . Nem instantra gondolok hanem amit elő kell még hívni.
Én csak feketefehér 35mm ben találtam ilyet.
Létezik síkfilm is, de itthon nem tartják. Drága és bonyolult, rövid úton rájuk rohadna.
Ha nagyon kell, EU-n belül be tudod szerezni. Pl. Fotoimpex árul 4x5-ös és 8x10-es síkfilmet is: [link]
Igazándiból hologramot akarok készíteni ahhoz kéne minél nagyobb pozitív film de már nem vagyok biztos benne hogy ez lehetséges.
Ellentmondó információkba ütközök , a szakirodalom szerint vékony filmre is lehet hologramot készíteni (nanométeres nagyságrend) csak az szellemképes lesz . Amerikai fórumokon ezzel foglalkozók meg azt állítják hogy csak vastag 15 20mikronos speciális átlátszó polimer zselé filmre lehet és hogy a fényképfilmek nem ilyenek.
Azt mondjuk én se kérdeztem hogy ezek a pozitív filmek amúgy átlátszóak exponálás előtt vagy sem? Vagy pont a negatív filmek az átlátszóak és fényre sötétednek be? Mert akkor elvileg sem tudok pozitív holgramos képet csinálni foto filmre.
A polaroid instant filmekre is gondoltam de annak se tudom a vastagságát.
Holo filmet forgalmazót az eu ban nem találok ,amerikából meg túl drága az áfa miatt ezért keresem a megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!