Átestem a Covidon, van pozitv, majd negatív PCR tesztem. Hogyan/mikor kaphatom meg a védettségi igazolványt?
Átestem a covidon áprilisban. Van erről szóló pozitív, majd 3 hétre rá negatív PCR-tesztem. Hivatalosan, dokit is értesítettem.
A 1818 at hívtam többször, nem tudnak felvilágosítást adni, adjak be egy kérelmet, csatoljam hozzá a teszteredményeket, és majd küldik.
Ezt megtettem Ápr26-án. Azóta semmi. Sem az online rendszerben nem jött levél, sem fizikálisan, de még annyi se, hogy befogadták volna a kérelmet.
De elvileg még ezt sem kellett volna megcsinálnom, mert azt olvastam ha van a rendszerben pozitív PCR teszt hivatalosan bejegyezve a nevemre, az azt követő 10-naptól már bármikor küldhetnik...hát kérem szépen a pozitív tesztem 04.04 én volt meg....
Van még valaki ilyen cipőben? Esetleg megkapta hamarabb?
Vagy menjek be a kormányablakba balhézni? mától lehet védettségi ügyben időpontkérés nélkül is menni.
Aki beoltatja magát, meg 3-4 nap mulva megkapja hallom sok helyről...
Anyukam mar lassan 2 honapja var a kartyara, neki is volt pozitiv tesztje meg marciusban.
Hamarosan beoltjak, szoval remeli, hogy legalabb akkor megkapja az igazolvanyt.
A 8 napos határidő akkor számít ha oltást kapott az illető, ha jól tudom.
köszi szépen, akkor nincs más mint várakozni?
oltatni nem akarok
Nekem két hét volt. Viszont egy másik kérdésnél írta valaki, hogy bement a kormányablak a, és kiderült, hogy a háziorvos nem nyilvánította a rendszerben gyógyultnak, ezért nem kapta meg.
A karantén lejártáról kaptál határozatot? Ha nem, lehet nálad is ez a probléma.
utsó: köszi!
akkor lehet tényleg érdemes lenne kormányablakba rákérdeznem?
nem kaptam a lejáratról határozatot....
idézem a háziorvost: "első tünet után 10. napon ha nincs további tünetem gyógyultnak minősülök"
#8: Először is nézd meg, hogy az EESZT-ben az eseménykatalógusban van-e a háziorvos részéről bejegyzés aznapra? Az nem látszik, hogy gyógyultnak nyilvánított, de az igen, hogy volt rögzítés.
A másik: amikor karanténba kerültél, akkor erről kellett kapnod határozatot emailben. Volt benne lejárat? Elvileg, ha tünetmentes vagy (szűrésen bukik ki), vagy kontakt, akkor fixen 10 nap, akkor automatikusan lejár, és ez a határidő benne van a határozatban is. Ha viszont valaki tünetesként került karanténba, ott nem fix 10 nap van, hanem az is számít, hogy legalább három napja láttalak legyél. Ebben az esetben a karantén határozat nem tartalmaz végdátumot, hanem a háziorvos minősít gyógyultnak, veszi le a karantént, és erről küldi ki a népegészségügy a karantént feloldó határozatot.
Tehát ha nem kaptál ilyet, és az elrendelőben sincs fix dátum, akkor ez is lehet gond, hogy a rendszerben még betegnek számítasz.
Én kinyomtatnám a pozitív és a negatív teszteredményt egyaránt, és azzal bemennék a kormányhivatalba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!