Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Átestem a Covidon, van pozitv,...

Átestem a Covidon, van pozitv, majd negatív PCR tesztem. Hogyan/mikor kaphatom meg a védettségi igazolványt?

Figyelt kérdés

Átestem a covidon áprilisban. Van erről szóló pozitív, majd 3 hétre rá negatív PCR-tesztem. Hivatalosan, dokit is értesítettem.

A 1818 at hívtam többször, nem tudnak felvilágosítást adni, adjak be egy kérelmet, csatoljam hozzá a teszteredményeket, és majd küldik.

Ezt megtettem Ápr26-án. Azóta semmi. Sem az online rendszerben nem jött levél, sem fizikálisan, de még annyi se, hogy befogadták volna a kérelmet.

De elvileg még ezt sem kellett volna megcsinálnom, mert azt olvastam ha van a rendszerben pozitív PCR teszt hivatalosan bejegyezve a nevemre, az azt követő 10-naptól már bármikor küldhetnik...hát kérem szépen a pozitív tesztem 04.04 én volt meg....

Van még valaki ilyen cipőben? Esetleg megkapta hamarabb?

Vagy menjek be a kormányablakba balhézni? mától lehet védettségi ügyben időpontkérés nélkül is menni.

Aki beoltatja magát, meg 3-4 nap mulva megkapja hallom sok helyről...

2021. máj. 6. 14:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%

Anyukam mar lassan 2 honapja var a kartyara, neki is volt pozitiv tesztje meg marciusban.

Hamarosan beoltjak, szoval remeli, hogy legalabb akkor megkapja az igazolvanyt.

2021. máj. 6. 14:16
 2/19 anonim ***** válasza:
Ügyfélkapun vagy kormányablakban intézheted.
2021. máj. 6. 14:18
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos rengeteg idő, mire kiküldik azoknak akik átestek a betegségen. Van akinek csak akkor küldik ki, amikor már lejár...
2021. máj. 6. 14:25
 4/19 anonim ***** válasza:
haverom 2.5 hónapnután kapta meg, én 1.5 hónapja várok rá.. Ügyfélkapun is beadtam az igénylést, 2 hete. Ennyit a 8 napos határidőről
2021. máj. 6. 14:27
 5/19 anonim ***** válasza:

A 8 napos határidő akkor számít ha oltást kapott az illető, ha jól tudom.

2021. máj. 6. 14:29
 6/19 A kérdező kommentje:

köszi szépen, akkor nincs más mint várakozni?

oltatni nem akarok

2021. máj. 6. 15:05
 7/19 anonim ***** válasza:

Nekem két hét volt. Viszont egy másik kérdésnél írta valaki, hogy bement a kormányablak a, és kiderült, hogy a háziorvos nem nyilvánította a rendszerben gyógyultnak, ezért nem kapta meg.

A karantén lejártáról kaptál határozatot? Ha nem, lehet nálad is ez a probléma.

2021. máj. 6. 15:11
 8/19 A kérdező kommentje:

utsó: köszi!

akkor lehet tényleg érdemes lenne kormányablakba rákérdeznem?

nem kaptam a lejáratról határozatot....

idézem a háziorvost: "első tünet után 10. napon ha nincs további tünetem gyógyultnak minősülök"

2021. máj. 6. 15:14
 9/19 anonim ***** válasza:
Ha oltást nem akarsz, akkor mást nem nagyon tudsz tenni.
2021. máj. 6. 15:14
 10/19 anonim ***** válasza:

#8: Először is nézd meg, hogy az EESZT-ben az eseménykatalógusban van-e a háziorvos részéről bejegyzés aznapra? Az nem látszik, hogy gyógyultnak nyilvánított, de az igen, hogy volt rögzítés.

A másik: amikor karanténba kerültél, akkor erről kellett kapnod határozatot emailben. Volt benne lejárat? Elvileg, ha tünetmentes vagy (szűrésen bukik ki), vagy kontakt, akkor fixen 10 nap, akkor automatikusan lejár, és ez a határidő benne van a határozatban is. Ha viszont valaki tünetesként került karanténba, ott nem fix 10 nap van, hanem az is számít, hogy legalább három napja láttalak legyél. Ebben az esetben a karantén határozat nem tartalmaz végdátumot, hanem a háziorvos minősít gyógyultnak, veszi le a karantént, és erről küldi ki a népegészségügy a karantént feloldó határozatot.

Tehát ha nem kaptál ilyet, és az elrendelőben sincs fix dátum, akkor ez is lehet gond, hogy a rendszerben még betegnek számítasz.

Én kinyomtatnám a pozitív és a negatív teszteredményt egyaránt, és azzal bemennék a kormányhivatalba.

2021. máj. 6. 15:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!