Átestem a Covidon, van pozitv, majd negatív PCR tesztem. Hogyan/mikor kaphatom meg a védettségi igazolványt?
Átestem a covidon áprilisban. Van erről szóló pozitív, majd 3 hétre rá negatív PCR-tesztem. Hivatalosan, dokit is értesítettem.
A 1818 at hívtam többször, nem tudnak felvilágosítást adni, adjak be egy kérelmet, csatoljam hozzá a teszteredményeket, és majd küldik.
Ezt megtettem Ápr26-án. Azóta semmi. Sem az online rendszerben nem jött levél, sem fizikálisan, de még annyi se, hogy befogadták volna a kérelmet.
De elvileg még ezt sem kellett volna megcsinálnom, mert azt olvastam ha van a rendszerben pozitív PCR teszt hivatalosan bejegyezve a nevemre, az azt követő 10-naptól már bármikor küldhetnik...hát kérem szépen a pozitív tesztem 04.04 én volt meg....
Van még valaki ilyen cipőben? Esetleg megkapta hamarabb?
Vagy menjek be a kormányablakba balhézni? mától lehet védettségi ügyben időpontkérés nélkül is menni.
Aki beoltatja magát, meg 3-4 nap mulva megkapja hallom sok helyről...
"amikor karanténba kerültél, akkor erről kellett kapnod határozatot emailben"
Ez nem így van, én is csak a gyakorin olvastam erről, hogy kellett volna határozat... pedig jelentve lett a pozitív teszt a népegészségügynek (kerestek is telefonon) és a háziorvosnak is.
Ezen túl tünetes fertőzött voltam, de a doki kb. hülyének nézett, mikor felhívtam a 10. napon, hogy mik a teendők, közölte hogy semmi, az elején elmondta hogy 10 nap karantén, az letelt, szabad vagyok... és kb. rám csapta a telefont.
Erről se kaptam semmiféle határozatot.
Nem küldenek ilyeneket mindenkinek.
#11:. A háziorvos elrendelheti saját hatáskörben a karantént teszt nélkül, ő is oldja fel! De akkor nem jár védettségi kártya.
Ha volt teszt, akkor viszont a népegészségügyi hivatal hív fel, akkor kerülsz hatósági karanténba, és akkor igen, kell(ezt volna) elrendelő határozatot küldeniük! Csak gyanítom, ez sok helyen, főleg ahol sok volt a fertőzött, hanyagságból elmaradt. Most még a hiányos dokumentálás miatt nem kapják meg ezek az emberek a kártyájukat.
Ez igen érdekes, engem a karantén 6.-7. napján hívtak a népegészségügytől, megkérdezték hogy vagyok, és kész. :D
Utána őszinte meglepődéssel olvastam, hogy mindenféle határozatot kellett volna kapnom.
(Tünetek miatt volt magán úton tesztem, pozitív lett, ők mondták hogy a népegészségügy felé jelentik ők, én pedig felolvastam a háziorvosom, ő telefonban mondta, hogy 10 napig maradjak itthon, és ennyi.)
EEszt-mben nicsen semmi, csak a tesztekről a bejegyzés.
Akkor ezek szerint a dokim b/*szta már le is jelenteni hogy covidos vagyok, nemhogy feloldani....pedig hívtam, táppénz is volt stb.
Szuper.
Akkor most? tesztekkel ballagjak be a kormányablakba?
#14: Jobb ötletem nincs.
Lejelentenie nem kellett, azt elintézte a tesztelőállomás. Valószínűleg a feloldás maradhatott el. De passz. Erről a kormányablakban tudnak többet mondani. Az is lehet, tényleg csak ennyire el vannak maradva. De mint írtam, egy másik kérdésnél egy srác bement a kormányablakba, és ott ezzel magyarázták, hogy a rendszerben még betegként szerepel.
helyzetjelentés:
kaptam választ az online felületen, miszerint a doki nem jelentette le a gyógyulásom, ezért a rendszer még mindig "betegnek" hisz. Vegyem fel a kapcsolatot a háziorvossal.
Még aznap bementem a kormányablakba is, ott is ezt mondták.
Feltettema kérdésemet, hogy hát itt vana bejelentő lapon, hogy ha van a pozitívat követő negatív PCR tesztem akkor is jár az igazolvány, (és nekem ugye van) akkor most mi van?
Az ügyintéző szerint, ez hiába van emg nekem, ha az orvos nem zárta le az aktámat...hát modnom szuper...akkor kvázi kár volt szólnoma dokinak.
Felhívtam a dokit, kikérte magának, ők mindent mindenhová lejelentettek :D
A kormányablak még azt mondta a hölgy, hogy tudja hogy az orvosok nem igazán foglalkoznak ezzel, ezért ha nem jutok egyről a kettőre, vigyem az összes tesztemet kinyomtatva be hozzájuk, és "megpróbáljuk házon belül megoldani"
Ez sztetek mi?! :D
Ugyanez van nekünk is. Ezek után még szkeptikusabban nézek a statisztikákra.
Én 2 hónapja "beteg" vagyok, a családban az átesettek közül jelenleg 4-ből 3-an vagyunk így beragadva.
Erről beszéltem. Egyébként a vakcinainfós Facebook csoportban volt már ez téma. Elvileg van egy bizonyos oszir rendszer, ott kell lejelenteni az orvosoknak. A kormányablakok szerint ez nem történt meg sok esetben. De olvastam olyat is, aki bement a háziorvoshoz, az orvos megmutatta neki a gépen, hogy le lett rendesen jelentve, de a kormányablakban ez már nem jelent meg.
Tehát alapból a rendszerben is lehet hiba.
tegnap kormányablakba be, leadtam a pcr-tesztjeimet, és egy új igénylőlapot -> viszem hátra a kolléganőnek, és már készíti is a kártyát, postázzuk majd...
jé mondom ennyi!??! ezt leírhatta volna valaki hamarabb....1 hónapja van negatív tesztem, és csak a bürokratikus köröket futottam üresben...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!