Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon 800D gépem miért homályo...

Canon 800D gépem miért homályos? az Ef50 1.4canon usm el és sigma 1.4 50 el?

Figyelt kérdés

Canon 800D gépemhez vettem

Az 50 mm 1.8stm helyett egy profibb 1.4 usm et totál homályos minden rekesznél

De 1.4 nél használhatatlan teljesen

Azt hittem az objektìv rossz

Ezert vettem egy 1.4 50 sigmát

Szintén totál homályos....

Összes tobbi objektívem tamron28-75

70-300 usm canon

17-50 tamron

Mindegyik tok éles..

A nagy fényerejűek meg használhatatlanok

Szoftveres hiba?

A.gépvàz szar?

Mi lehet a baj?

Neten semmit nem találok erről a jelenségről

#Canon #homály #Sigma #Canon 800D sigma #Sigma 1.4
2023. máj. 17. 00:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Meséld már el, ha ennél jobban nem tudja kirajzolni a szenzort, akkor az hogyan jelenti azt a fejecskédben, hogy "nem ennyit tud az objektív"? Okoska!
2023. máj. 20. 17:24
 22/28 anonim ***** válasza:

"Konkrétan a sigma es a canon obi őslelet már.

Nagyon oregek a ezekhez a vàzakhoz."

"Amúgy full frame vàzon penge éles volt 1.4 tág rekesznél:):):)"

És akkor melyik full-frame vázhoz nem volt nagyon öreg az 1,4-es? :D Egy nagyon régihez?

2023. máj. 20. 17:25
 23/28 Mojjo ***** válasza:

A #21-ben leírtnál is rosszabb a helyzet. Ugyanis bár olyan létezik, hogy akkora a pixelsűrűsége egy szenzornak, amit egy objektív felbontóképessége már nem képes kiszolgálni, így egy vázon 1:1-re belenagyítva (a monitoron 1 pixel az, ami a szenzor egy pixele) már nem lesz valami szuper éles a kép, míg egy öregebb vázzal, aminek kisebb a pixelsűrűsége, még az. De azonos, maximum a régebbi váz felbontásának megfelelő méretben visszanézve pontosan olyan élesnek kell lennie minden vázzal. Akármennyire új egy váz és akármit tud. (Sőt, az új vázak tipikusan jobb kvantum hatékonysága miatt még jobbnak kellene lennie a helyzetnek, bár ez 50mm-es objektívnél elég elhanyagolható.)

Szóval teljesen értelmetlen amit a kérdező ír.

3 lehetőség van:

1, Félreértette, amit mondtak neki

2, Szórakozik velünk

3, Vele szórakoztak a szervízben

Az első verzió feltételezi a legkevesebb rosszindulatot, szóval reménykedjünk abban...

2023. máj. 20. 17:36
 24/28 A kérdező kommentje:

Jézusom engedjük el

🤣🤣🤣

Érdekes hogy a gagyi 1.8 stm 1.8 as rekesznél is szebben rajzol mint a nagy 1.4 es sigma

Tudjuk mindenki hülye a szervìz is🤣🤣🤣

Kár volt leìrni.

Legközelebb visszamegyek es készítek hangjegyzetet

De már látom itt akik tanácsot próbaltak adni 90 % ban telefonnal fotóznak

De.igaz én hibám hogy itt kérdeztem 🤣🤣🤣

A lényeg hogy a probléma megoldódott

És az újra vásárolt 1.8 stm mindenhogy jobb képet csinál a gépemmel.

Hála istennek hogy elmentem a szervìzbe mert ha itt a sok majomra hallgatok még a végén a gépem baszom ki a kukába

2023. máj. 20. 17:46
 25/28 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy felfogni sem akarod a dolgokat, de ezek szerint még azt sem érted meg, amit a szervizben mondtak.

1) Az 1.4-es is szépen rajzol, csak nem tág rekeszen. Van is egy tűéles képed erről. Tudom, mert betettél egy lerekeszeltet a mintaképek közé. Nézd meg újra.

2) Egyébként ezt le is írtam, hogy általában tág rekeszen a legrosszabb az objektívek rajzolata. Ezek után min csodálkozol?

3) Az 1.8-as objektív csak azért rajzol szebben, mert azt a szenzort ez az objektív jobban ki tudja rajzolni ezen a rekeszértéken. Ha egy régi vázon hasonlítanád össze a két objektívet vagy egy nagyobb pixelekkel bíró vázon, akkor nem feltétlenül jönne ki ennyire drasztikus különbség.

4) Nem csak egyetlen rekeszértéken kellene megtenni az összehasonlítást, hanem többön is. Minden objektívnek van egy optimális rekeszértéke, amin a legjobban rajzol. Simán lehet, hogy az 1.4-es sokkal szebben rajzol szűkebb rekeszen, mint az 1.8-as. Ha nem teszteled végig, akkor nem tudod.

5) Pampogsz, hogy a szervizben "megoldották" a problémádat. Hát ez nem csoda, mert személyesen láthatták és eszközük is van hozzá, hogy tesztelni tudják. Mit vártál amikor kiírtad a kérdést, hogy majd átnyúlunk a monitoron, beruházunk egy komplett szervizparkba és megmondjuk pontosan mi okozza a problémádat? Kaptál egy komplett listát a lehetséges hibákról, amik okozhatják a problémát. Megjegyzem azt is mi tanácsoltuk, hogy vidd szervizbe, mert ők fogják tudni pontosan megmondani. Ezek után elvitted szervizbe, megmondták, hogy ennyit tud az objektív. Nos, csak mondom, hogy ez a lehetőség is ott volt a listán, ezek szerint vagy nem olvastad el a válaszokat vagy nem tudtad értelmezni a leírtakat (ami már sokadjára derül ki). Ezek után visszajössz ide és nagy arccal a képünkbe nyomod, hogy ostoba majmok vagyunk mind. Köszi.

2023. máj. 20. 18:30
 26/28 anonim ***** válasza:
&25, de hát te meg jól félreviszed a dolgot. Itt a nyitott rekeszes produktum a lényeg. Mi köze van annak a több rekeszes összehasonlításhoz, vagy az optimális rekeszhez?
2023. máj. 20. 18:47
 27/28 A kérdező kommentje:

25 ös úgy sem érti meg én már feladtam...

Nem igazán érdekel hogy rajzol lerekeszelve különben nem vettem volna meg az f1.4 érték miatt....

Valamit te nem olvastál végig

A szakszervìz a saját magam ötletem volt nem a kommentcunami hatására vittem el..

Még szép hogy elviszem mert ott tudnak konkrét választ adni...

De már az is kiderült hogy te jobban tudod mit mondtak nekem:)

Veled való eszmecserét feladtam.

Legyen igazad mindenki hülye,és te vagy belsőgumi.

Örülök hogy megoldódott a probléma.

A sigmát elvitték egy régi 5d mark2 ön használja majd az új tulaj, remélem neki jobban bejön.

A vitát ezennel szeretném lezárni.

2023. máj. 21. 00:40
 28/28 A kérdező kommentje:

9 es amúgy nem automata fokuszpont kivalasztason volt.

Az a fekete kör meg annak az eredménye volt hogy be volt kapcsolva az objektív korrekciónál a periferikus korrigálás.

2023. máj. 21. 00:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!