Canon 800D gépem miért homályos? az Ef50 1.4canon usm el és sigma 1.4 50 el?
Canon 800D gépemhez vettem
Az 50 mm 1.8stm helyett egy profibb 1.4 usm et totál homályos minden rekesznél
De 1.4 nél használhatatlan teljesen
Azt hittem az objektìv rossz
Ezert vettem egy 1.4 50 sigmát
Szintén totál homályos....
Összes tobbi objektívem tamron28-75
70-300 usm canon
17-50 tamron
Mindegyik tok éles..
A nagy fényerejűek meg használhatatlanok
Szoftveres hiba?
A.gépvàz szar?
Mi lehet a baj?
Neten semmit nem találok erről a jelenségről
Tájkép, egyéb távoli bizbaszok, mondjuk a biztonság kedvéért másfélszeres szorzóval számított hiperfokálissal, a hiperfokális mögé helyezett témákkal is homályosak?
A "homály" kicsit homályos megfogalmazása a problémának. Mindenki fókuszproblémára gondol, ami esélyes, de azért jobb tisztázni.
Mindjárt csinálok egy drive albumot
Amúgy talán mintha a fokusz alá élesìtene
Enyhén talán szellemképes is
Minden fotón más homályos
Ott ahova fokuszálok az fixen nem éles ..
Nem arról van szó hogy kicsi a mélyélesség hanem hogy nincs
És csal ennél a kettő 1.4 fényerejű obinál.
A keresőben élesnek tűnik a kép
De expo után homály munálban is autoban is
Kikeszulok már idegileg
Itt vannak a tesztfotók
Fókuszál ez mindenhova csak oda nem ahova kéne..
Újabban a képek között látható hogy egy különös fekete kör rak a képbe .... Az is micsoda...
Ezekkel a képekkel semmi gond. Automata fókuszpont kiválasztáson van, oda teszi ahova akarja valóban, illetve a kicsi mélységélesség az ilyen. Pingvin csőre éles, oda ment a fókusz nyilván. A virágos képnél meg, a jobb szélső pontra fókuszált, éles is, semmi baja a képnek.
Az a kör meg, hát nem tudom. Talán lassú a rekesz és nem nyit ki eléggé mire lefut a zár. De egyébként ezekben már van annyi fícsör, a franc tudja mi van neked bekapcsolva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!