Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Egy fényképezőgép vásárlásnál...

Egy fényképezőgép vásárlásnál milyen paramétereket kell nézni a megapixelen kívül?

Figyelt kérdés
Olyan fényképezőgépet szeretnék, ami szemmel láthatóan jobb képet készít mint a Xiaomi Redmi Note 8 okostelefon. Melyek azok a minimum paraméterek ami alá nem szabad menni ha előrelépést akarok tapasztalni? Ha konkrét típust ajánlotok akár saját tapasztalat alapján az arukereso.hu-n beszerezhetők közül (vagy egyéb megbízható helyről), az is jó. Minden segítő szándékú válaszoló kap egy zöldet.
2023. máj. 8. 08:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos fel mentek az árak mint mindenhol

250ezret érdemes minimum elkölteni egy gépre és akkor utána jönnek az objektívek

A vége 400 ezer lehet ha olcsó rendszerre nyergelsz fel.

A Full frame-re akár millákat is költhetsz, aminek kezdőként nem lesz sok értelme.

Szóval ha nincs elég zseton akkor jobban teszed ha megmaradsz a telefonodnál és nem dobod ki olyanra ami nem lesz jobb mint a telód

2023. máj. 8. 22:30
 22/29 anonim ***** válasza:
36%
De ha a 4/3 mellett döntesz (akár használtan) akkor meg tudom mondani, hogy melyek azok az objektívek amiket érdemes megvenni mert "bagóért" tudnak kimagaslót
2023. máj. 8. 22:33
 23/29 anonim ***** válasza:
59%

én nem forumozoktol kėrdeztem meg milyet vegyek tudtam nekem mi számit igy elkezdtem nėzelödni a gyårtok honlapján és kiválasztotam ár alapján mi fėr bele keretembe . azt megvetem.

én egy hobby fotos vagyok aki ha lát valami ėrdekes szép dolgot le fotoza.

2023. máj. 9. 06:25
 24/29 A kérdező kommentje:

Gondolkodok, egyelőre a #17-esben linkelt 2 gép között gondolkodok (árban nem akarok feljebb menni, mivel nem az a cél, hogy a fotós szakmába elhelyezkedjek) Amiket néztem neten teszt képek és videók, jobbnak tűnnek, mint a telefonom. Használtakat nem nézek, új tovább bírja, szeretném 10 év múlva is használni :) A #20-as írja, hogy a nagyobb érzékelőlapka miatt jobb a képminőség a Panasonic-on, ez meglátszik a hozzáadott objektíven is, vagy csak még jobbra cserekor lesz észrevehető? (Zoomolni 2-3x-nél jobban nem lesz) Videó minőségben is nyertes a Panasonic? (Lehet hülye kérdés, csak nem ugyanaz a szoftver / processzor van rajtuk gondolom) 20 év múlva is a gyárilag hozzáadott objektívet használom, sose lesz cserélve, árban a 2 kb 1 kategória. Esetleg tudok mondani az akku üzemidőről információt? (Kb melyikel lehet egy töltéssel többet készíteni) A régi gépen amit próbáltam, azon még szupermarketben beszerezhető tölthető ceruza elemek voltak az áramforrások, ezeknél is vagy itt már hasonló aksi van mint a telefonokban? Lion aksit látok az adatlapon, ami gyanús hogy az utolsó, de cserélhető úgy mint ha elemet cseerélnék ha lemerül?

Elnézést ha sokat kérdezek, de jó ha előre megkérdezem a szakértőket is, mint ha hozzánem értőként rábökök valamire és mérgelődök, hogy a másikat kellett volna :) (Talán csak ennyi kérdés van bennem) Külön köszönöm azoknak akik mondtak konkrét bevált típust vagy segítettek a választásban anélkül hogy konkrétan lehülyéztek volna. Zöldek repkedtek.

#23: Én is, de azért nem baj ha szakértőt is megkérdezünk ha nem értünk valamihez úgy ahogy autót sem úgy veszünk, hogy melyik volt gyorsabb a Need for Speed-ben :)

2023. máj. 9. 15:19
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

"azért is mennék olyan gépre ami úgy is csinál jó képeket, hogy nem kell belemélyedni komolyabban a beállításokba"

Mi sem egyszerűbb: [link]

Nem azért van sok beállítás mert meg akarják bonyolítani, hanem a helyzet nem annyira egyszerű, mint amennyire szeretnéd leegyszerűsíteni.

Kérj kölcsön egy gépet vagy bérelj egy időre, és győződj meg magad azokról a dolgokról, amit másoknak nem hiszel el.

Persze, vannak fotók, amelyek egyszerű géppel készültek és jók, ha a körülmények is jók. A gép nem minden, csupán eszköz.

2023. máj. 9. 17:32
 26/29 Mojjo ***** válasza:
66%

"A #20-as írja, hogy a nagyobb érzékelőlapka miatt jobb a képminőség a Panasonic-on, ez meglátszik a hozzáadott objektíven is, vagy csak még jobbra cserekor lesz észrevehető?"

Az objektív valóban sok mindent befolyásol, de a nagy érzékelőkapka olyan előnyöket jelent, amik függetlenek az elétett objektívtől. Pl jobb jel/zaj arány, nagyobb dinamika-átfogás, azaz a legsötétebb és legvilágosabb még megjeleníthető képrészletek közötti nagyobb különbség, ilyesmi. Ezek az előnyök mindenféle objektívvel adottak.

"Videó minőségben is nyertes a Panasonic?"

A nagyobb érzékelő előnyei ott is adottak. Ezen túlmenően nem ismerem a két gép videós képességeit.

"Esetleg tudok mondani az akku üzemidőről információt?"

Fejből nem, google-el kb 30-40 másodperc ezt megnézni nekem is, neked is.

"Lion aksit látok az adatlapon, ami gyanús hogy az utolsó, de cserélhető úgy mint ha elemet cseerélnék ha lemerül?"

Természetesen, aksit lehet cserélni nagyjából minden létező fényképezőnél.

2023. máj. 9. 21:20
 27/29 A kérdező kommentje:
A Panasonic 4/3-as MILC lett, ahogy látom, jó választás, jobb képeket csinál mint a telefon, köszönöm a tanácsokat. Szó szerint ment a zöld mindenkinek. Annyi hibát látok, hogy gyorsan merül az aksija, ami 680 mA-es, szerintem tehetnének bele olyan aksit, mint ami a telefonban van (4000 mA) és akkor kibírna egy aktív egész napos használatot is.
2023. máj. 18. 07:50
 28/29 Mojjo ***** válasza:
66%
Gratulálok az új gépedhez! Szép fényeket hozzá!
2023. máj. 18. 09:17
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2023. máj. 18. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!