Egy fényképezőgép vásárlásnál milyen paramétereket kell nézni a megapixelen kívül?
Köszi a válaszokat. Azért a válaszok elég kemény hangvételűek, erre nem számítottam, azt aláírom, hogy nem vagyok szakértő, azért is mennék olyan gépre ami úgy is csinál jó képeket, hogy nem kell belemélyedni komolyabban a beállításokba (ezért is gondoltam a kompakt gépre, na meg könnyebben is hordozható és nincs extrém elvárásom azért tőle), részben olyan is használná, aki folyton elnyomja a telefont, nem ért hozzá, ezért nem azt csinálnám, hogy telefont cserélek jobbra (egyéb funkciói megfelelnek nekem). Így ha már gépet veszek jó lenne ha jobb lenne a telefonnál. A cserélhető objektíves gép kicsit olyan olyan nekem mintha friss jogsisként kéziváltós Porshe 911-el kezdenék, de Trabanton tanultam volna vezetni (Trabant = telefon), autós hasonlatként élve a fényképezőgépek automata váltós Opeljét / Volkswagenjét keresem. Még gondolkodom, az is lehet maradok a telefonnál, réges-régen próbáltam egy Panasonic gépet, az jó minőséget produkált, lehet annak az újabb változatát fogom venni ha veszek.
"Gondolkoztam rajta, hogy objektíveset veszek"
Jó terv! Objektív nélkül nem nagyon van képalkotás! :D
Ebben igazad van, rosszul fogalmaztam, objektíves alatt a cserélhető objektívesre gondoltam és a nem objektíves alatt a kompaktra, most ismerkedek a szakszavakkal.
#8: Összehasonlításnál hogy 2 tipus közül melyiket vegye meg az ember úgy hogy a tipust nem ismeri az ember, akkor 1. szűrőként az autóskártyázás van, ezzel kiszűrni hogy melyik a kerülendő (pl számítógépeknél is megtujuk határozni, hogy bizonyos felhasználásra minimum hány giga RAM-os, milyen processzoros gépet nézzünk, ha nem szeretnénk mérgelődni a lefagyásokban stb).
Mindenki kapott zöldet, a harapósak is, éppen azért is kértem egy kis segítséget, mert egy picit elakadtam, hátha tőlem ebben okosabb tud adni támpontot. Keresem a költséghatékony megoldásokat.
@11: Érdemes lenne ezt a facebook csoportot felkeresned:
Kisebb, könnyebb m4/3-os gépek kezelhetőségre és képminősegre na meg hordozhatóságra is talán a legközelebb állnak az elképzelésedhez minden gép közül.
Milyen birkának nem számít a megapixel? Itt látok párat:DDD
Vess össze egy 10mp-es és 50mp-es fotót...nézd 1:1 méretben és rá fogsz jönni, hogy a részletgazdagsága az 50mp-es képnek olyan pokoli jó, hogy belőle bárhonnan kivághatsz tökéletes minőségben amíg a 10mp-ből fosikát kapsz;)
A milcek jelentős része alkalmatlan sportra, mert záridejük kicsi...az elektronikus meg hiába tud sokat, a technológia miatt elmossa a képet...., ami meg jó milc, az milliós...
@13:
"A milcek jelentős része alkalmatlan sportra, mert záridejük kicsi...az elektronikus meg hiába tud sokat, a technológia miatt elmossa a képet...., ami meg jó milc, az milliós..."
- Senki nem beszélt itt sportfotózásról.
- A záridejük kicsi? Talán nem elég kicsit akartál írni... Tudod, pl 1/8000s az kisebb, mint 1/4000s.
- Belépő kategóriás DSLR-ek között talán még gyakoribb, hogy 1/4000 a legrövidebb záridő, mint belépő szintű milcek között, ahol vastagon előfordul az 1/8000 és bőven van választása annak, akinek az kell.
Szóval majdnem sikerült eltalálni a dolgokat, csak pont nem.
Kérdező nekem kompakt fényképezőgépem van egy 20 megapixeles 40x optikai zoom.számomra tökéletes.
Én jobb képeket csinálok vele mint az okostelefonal.
Én nekem ez van és szeretem szép képeket csinálok vele. [link]
Köszönöm szépen az ötleteket, sikerült szűkítenem az ajánlatokat. A #17-es ajánlata és az alábbi (m4/3-as gép) közül melyik a jobb szerintetek? (Videózás és fényképezés szempontjából is nézve):
A #17 az árukeresőn:
Egy-egy árukeresős vélemény esetenként eléggé eltud bizonytalanítani. A Canon mellett szól, hogy egy olyan ajánlottta, aki próbálta is, a másikkal még a hozzászólás előtt szemezgettem #12 alapján (régi kompakt elődjét már próbáltam 15-20 éve). 2 nagyon max 3-nál jobban nem szoktam zoomolni :)
#16: Fényképezőgépet nem lehet elnyomni annyira hogy véletlenül tárcsázz (na jó többnyire a véletlen kilépés gyakori, esetleg valamilyen játék véletlenül megynyitása :D Telefonnál az érintőn próbálod eltalálni a fehér pontot meg néha belenyúlsz oldalról véletlenül a képernyőbe máris nem veszi, gépen fizikai gombot nyomsz, nem kell sokat gyakorlatozni) (Meg jobban elkülönül a felhasználás, kevésbé kell figyelni telefonon mennyi szabad tárhely legyen, ha van külön fényképezésre eszköz, nem kell azért spórolni a fényképezéssel, hogy maradjon GPS-elgetésre is töltés)
Igen, viszonylag kevés fórumozónak az a fizetett főállása, hogy ide írkáljon. Ha lesz ideje/kedve/energiája az embereknek, majd írnak.
Nekem most van, így: a Canon sokkal nagyobb gyújtótávolság-átfogással rendelkezik, avagy egyszerűen mondva jó nagy optikai zoommal. A Panasonic optikai zoomja sokkal-sokkal kisebb. Viszont később a Panasonichoz lehet más objektívet venni, a Canonhoz nem. Ezen kívül a Panasonic érzékelőlapkája jóval nagyobb, ami a képminőséget jelentősen befolyásolja, pozitív irányba. Hogy neked melyik szempont a fontos, csak te tudhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!