Fotó szakos kiskepzosok! Felvettek a kiskepzobe fotó szakra.Eddig csak telefonnal fotóztam, de úgy gondolom, hogy nem ártana venni egy fényképezőgépet. :) Tudnátok nekem mondani jól bevalt fényképezőgép márkákat? Nektek milyen fényképezőgépetek van?
Minden márka, ami jelenleg kapható, remekjó gépeket árul.
Kicsit félve kérdezem: milyen árkategóriára gondoltál?
Hát, lehetőleg legyen 100ezer alatt....
De nagyon köszi a válaszokat!
Az alapokhoz elég egy régebbi váz használtan és egy általános zoom objektív. Első évben ez bőven elég lesz. Utána pedig ha már kezd kitisztulni hogy a fotózás melyik ága érdekel jobban a tanáraid segíteni fognak megfelelő felszerelést választani. Vakon semmiképp se költs rá sok pénzt, mert lehet hogy 1-2 éven belül már adhatod is el.
Ha privátban elküldöd a felvételi portfóliód és látom eddig milyen képeket csináltál tudok ajánlani konkrét típust is, vagy hogy hol érdeklődj.
Szerintem ezt a kérdést érdemes lenne a Kisképzőnek feltenned, mert ők ismerik a tanmenetet és egyéb lehetőségeket. Az is lehet, hogy a suli ad a gyakorlatokhoz gépet, ami a kezdéshez elég lehet és ahogy egyre többe tudsz a fotózásról, egyre jobban kialakul, hogy mire van szükséged.
Egy időben fotós képzésre alap felvételi követelmény volt a Heffele-Sefcsik könyv tartalmát tudni. Ha már előképzettséget nem kérnek, akkor lehet, hogy jobb gép nélkül belevágnod és majd ott kialakul, hogy milyen gépet javasolnak a tanárok.
Ha mindenképp akarsz gépet venni és csak ennyi pénzed van rá, akkor egyetértek #7-essel: újat ne vegyél, mert azok sokkal drágábbak csak azért, mert újak és ennyi pénzből nem jön ki komoly tudású gép. A régi modellek közül viszont használtan akar nagyon jó gépet is kifoghatsz, ami lehet hogy nem lesz örökre jó, de a tanuláshoz pont elég addig, mire megtanulod rendesen használni és már azt is ki tapasztalod, hogy neked mire van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!