2023-ban milyen fényképezőgépet ajánlanátok?
Szeretnék fotózni, de már sok éve kinőttem a telefont. Bethlenfalvy Dávid videójában hallottam, hogy DSLR-t nem éri meg venni, csakhogy én nem profi fotózásra szeretném használni.
Mire használnám?
- Hobbi szintű fotózásra.
- Kisfilmet és művész filmet forgatni.
Mindenképp a DSLR és MILC gépeknél maradnék, de nem szeretnék sokat költeni rá, maximum annyit, ami a fenti igényeimnek a legolcsóbban pont megfelelő lenne.
Mit ajánlanátok és milyen objektívvel?
Mi az, amire nem elég a telefon?
Mennyit szánnál rá tokkal-vonóval?
#5: "Mi az, amire nem elég a telefon?"
Aki komolyan gondolja a fotózást-videózást annak semmire. Egyszerűen fizikai korlátai vannak, hogy minőségi felvételeket készíts. Youtube-ra, Twitterre meg anyámkínja tudja hová jók.
Ugye tudod, hogy ezek mind cserélhető objektíves gépek és az objektív sokkal fontosabb, mert alapvetően meghatározza a képminőséget és látványt, mint az, hogy van-e tükör a gépben vagy nincs?
Egyébként a MILC jobb, videózásra főleg, de akkor is az objektív rajzolja a képet. Ha spórolsz az objektíven, akkor gyengébb lesz a látvány. Igaz a cserélhető objektív miatt megteheted, hogy eleinte csak olcsóbb objektivet használsz, aztán majd lecseréled, amikor lesz pénzed jobbra is. Viszont a keretedbe mindenképp bele kell férnie egy objektívnek is a gép mellé. 350-ből újonnan nem sok MILC-ből válogathatsz. Használtan jóval komolyabbat kapsz ugyanannyi pénzért és több a lehetőséged - igaz rizikós is több van vele, főleg ha már nem garis gépet veszel.
Az alábbi fényképezőgép sem jó, ha az objektív fontosabb?
Vagyis ha nagyon olcsó gépem van, egy jó objektív miatt lényegtelen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!