200.000 forintért használt fényképezőgépnek vagy használt telefonnak van elfogadhatóbb minőségű fotója?
Huawei P50 Pro telefonon gondolkozok fényképezéshez. De ha a kérdésben feltett összegért szebb képet nyújtó fényképezőgépet kapok, akkor inkább azt választok.
Szerintetek?
Bár a mobiloknak egész jó kameráik vannak az utóbbi időben, a kamera még mindig szebb fotókat készít.
- Legalábbis szerintem.
Egy DSLR (tükörreflexes) fényképezőkép lenne szerintem a legjobb választás. A telefonnal szemben ezen rengeteg beállítást tudsz módosítani igény szerint (ISO, záridő, stb.), ez elengedhetetlen, ha rendesen szeretnél fotózni.
A minősége egy belépő kategóriás DSLR gépnek teljesen megfelelő, 4k fotót tud készíteni. A videó általában ezeken csak 30fps full hd-ban, de ha csak fotózni kell, hibátlan.
Én imádom a Canon gépeket, ár-érték arányban kezdő szinten tökéletes. 200ezer forintért szerintem egy Canon EOS 2000D a nyerő, de ha egy kicsit feljebb viszed a keretet, egy Canon EOS 250D-t biztosan nem bánnál meg :)
Remélem segíthettem, további szép estét!
Nem csak az érzékelő mérete hatalmas különbség, hanem az optika is. Már egy kompakt fényképezőgépben is lényegesen komolyabb minőségű optikai rendszer van, mint egy mobilban, a tükörreflexes és tükör nélküli cserélhető objektíves gépeké pedig pláne sokkal komolyabb minőség a mobiloknál.
200 ezerért használtan már kimondottan komoly gépeket és optikákat is megkapsz. Nem feltétlenül a mai csúcs technikát, de mobiltelefonhoz képest mindenképp nagyságrendekkel komolyabbat kapsz. Viszont egy komolyabb gépnek a használatához is érdemes komolyabb tudásra szert tenni, mert ha tudás nélkül akarod használni, mint egy mobilt, akkor nem biztos, hogy jó barátok lesztek.
A mobilokat nem minőségre optimalizálják, hanem hogy tudás nélkül is egyszerű legyen használni. A komolyabb fényképezőgépek minél komolyabbak, annál komolyabb tudást is feltételeznek a használóról.
Ha csak annyi a cél, hogy napfényben elkattints néhány felvételt, felismerhető legyen rajta minden, akkor tökéletes a mobil. Ha bármi komolyabbat szeretnél, akkor a fényképezőgép van előnyben.
Pl. bokeh effektet vagy portrénál háttérelmosást csak fényképezővel tudsz normálisan csinálni. A telefon szoftveresen képes imitálni ezeket (modellje válogatja), de az minőségében olyan is lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!