Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Megéri használtan fényképezőgé...

Megéri használtan fényképezőgépet venni?

Figyelt kérdés
Több százezres gépeket láttam vaterán 50-60K-ért. Megéri ezeket így megvenni?

2022. szept. 29. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Látatlanba erre hogyan válaszoljunk?

Tisztában vagy a "megéri" kifejezés jelentésével?

Attól függ, mit vennél, milyen állapotban és mennyiért.

2022. szept. 29. 09:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Az sok mindentől függ. Vettem már vaterán gyárinak látszó darabokat (filmes gépeket, mikor azoknak minimum ára volt), melyek persze jól működtek is. De ezeket is személyes találkozással, mert csak jobb azt látni, mit vesz az ember.

Használt gépet az vegyen, aki el tud számolni azzal, hogy esetleg két hét alatt tönkremegy, és ettől nem lesz öngyilkos. Kevés ilyen ember van, a legtöbben nagyon szeretik, hogy olcsó, de ha gallyra megy, akkor évekig nyivákolnak, hörögnek és ordítoznak.

Én inkább az Index fotós adás-vételi topikjaiból vettem dolgokat, azok mind beváltak. Vaterán olcsóságokat vettem fentiek szerint (4-15 eFt sávban Canon filmes SLR egy- és kétszámjegyeseket, meg pár jobb Nikont, F4-et is), annyit meg kibírt volna az ember, de hát működnek, Canonból már a második volt kölcsönben fotós iskolás haveroknál. Egyetlen egy dologgal fáztam rá, egy Sigma tele zoommal, de azt meg kár is volt megreszkírozni, a régebbi Sigmák híresen ócskák voltak. :D

2022. szept. 29. 09:22
 3/9 anonim ***** válasza:
...én amúgy már vagy öt éve nem találom a Vaterát sem olcsóbbnak, sm gazdagabb kínálatúnak, mint bármi más használtcikk árus platformot. Mostanában csak a facebook megfelelő csoportjaiba szoktam belenézni.
2022. szept. 29. 09:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Kinek mi éri meg.
2022. szept. 29. 11:44
 5/9 anonim ***** válasza:

#3 A Vaterán már évek óta hulladékokat kínálnak. Ami meg értelmes találat, a jutalék miatt többért teszik fel eleve hogy még megérje a tulajnak, cserébe kevésbé bacnak át a termékkel mint más platformon (ha nem személyesen veszed át).

Ezért kell külföldről venni (mpb.com, kamerastore.com, egyéb német oldalak, bár igaz drágábbak, de lehet jobbak is), vagy itthon a 220volttól, esetleg ha gazdag vagy akkor fotoplus.

Triponton is nagy néha ki lehet fogni jó portékát.

Én vettem gépet obival az MPB-ről, akkor 48 ezer volt a párezer expos váz (GH2) valóban szép állapotban, itthon ezeket többért adták...

Előtte ebay-ről vettem egy Panasonic GF2-t angliából, az se volt rossz gép (és nem volt hibás sem!), ezt vettem obival, csak már nem emlékszem mennyiért sajnos.

Az itthoni kínálat gyér és sokszor túlárazott.

2022. szept. 30. 10:33
 6/9 A kérdező kommentje:

#5:

Ezek tényleg ennyibe kerülnek? Csak mert félek, hogy átvernek. 40000-50000 forintért már lehet venni egész jó kamerákat.

2022. szept. 30. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Több százezer? Akkor se kerültek annyiba mikor újonnan vették őket 6-8 éve...

De amúgy meg, tömegtermékeknek lemegy az ára elég rendesen, főleg ha kommersz.

2022. szept. 30. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Több százezer? Akkor se kerültek annyiba

Akkor nem, de ami régebbi, az igen.

Például a Canon 2 és 3 számjegyes DSLR-jei a 60D-ig bezárólag 60 eFt alatt megvehetők.

2022. okt. 17. 14:23
 9/9 TNiki válasza:

Nekem éppen jó tapasztalatom van fényképezőkkel. Pár éve nagyon jó Canon M50-est vettem a Vaterán, jó állapotban és kedvező áron.

Alapból nem vettem volna használtan, sehol sem de tényleg jó ajánlat volt.

2022. nov. 8. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!