Megéri 8 éves fényképezőgépet használtan vásárolni?
Találtam egy Canon eos 6D típusú full frame dslr gépet egész jó áron, viszont a gond csak az, hogy ezek a gépek 2012-ben jelentek meg tudtommal. Szép karbantartott állapotban van, bár ez a 8 év nekem soknak tűnik.
Mit gondoltok?
Egy 8 éves gép elektronikusan és szoftveresen full elavult.
De azt sem írtad hogy hány száz ezer expo van benne...
Én annyiért újat vennék alacsonyabb kategóriában.
Megfogalmaztad az okát amiért full frame szenzort akarsz?
Vagy csak az a menő?
Nekem vót haddém ödévig, szerettem is, meg nem is. Amit nem szerettem benne, az egyedül az autofókusz volt. Mozgásfényképezésben nem nagyon jeleskedett.
Érdekes módon a leszármazottjának meg nem lett jobb a képminősége. Meg mintha az autofókusza se, de ez utóbbira nem tudok megesküdni. Más szolgáltatásai meg nem érdekeltek annyira.
Ami a régiséget illeti, két dologra hívnám fel a figyelmedet:
1. Azért mindig van fejlődés, és nyolc év alatt sok minden fejlődhetett. Pláne, hogy a 6D akkor sem volt csúcs gépezet, mikor kijött, egy szándékosan gyengének dizájnolt első olcsó full-frame gép az.
2. Nekem az a tapasztalatom, immár 20 évnyi olcsóbb elektronikus ketyerehasználat után, hogy ezek egyszer nem kelnek fel. Walkman, MP3 lejátszó, CD lejátszó, időjárásállomás, fényképezőgép... egyszer megdöglik. Canon DSLR-ből kettő halt meg a következő tulajdonosoknál (jól szolgált élet után, de mondjuk egyik sem volt nyolc év). Szóval akkor vegyél, ha tudod magadról, hogy elviseled azt a rizikót, hogy három havi használat után eláshatod. Van, aki ezt nem tudja felfogni, hogy az olcsóságnak ez a kockázata, örül, hogy olcsó, elvégre neki ez jár,és ha a gépezet beadja a kulcsot, akkor a következő 25 évben erről panaszkodik minden szembejövőnek, elvégre neki ez nem jár.
És a harmadik a kettőből: utána kell nézni, lehet-e még zárat kapni hozzá.
Én olyan 100-120 körül nevezném jó árnak az árat.
Világos és kielégítő válasz.
Köszönöm szépen :) azt hiszem nem igazán viselném el, ha akár 3 hónap akár 2 hét után mondaná fel a szolgálatot... :/
Sokáig írtam... Mert közben kerestem egy almalevet a spájzban. :D 700 euro? Az sok. Noha a 30e expo meg egyáltalán nem sok. Nem olyanra írtam a 120-at.
Hát igen, én is a sötétben fényképezés miatt vettem a 6D-t. Arra a full-frame a jó. Bár az, hogy nem kéne utómunka a zaj miatt, az naiv ábránd, a full-frame csak kevésbé zajos, mint az APS-C.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!