Miért nézik le olyan sokan a gyári, nem milliós, nem L objektíveket?
A legtöbb cikkben és fórumban negatívan írnak az "olcsóbb" 160 ezres objektíveket, többek között a 18-135-t, illetve a 70-300-t.
Szerintük a 800 ezres 70-200 a jó, és a többi L.
Én egy jobb géppel az olcsóbbakkal is egész jó képeket tudok készíteni. A háttérelmosás is megvan, igaz, 50 mm-sel még látványosabb, de a 18-135-tel sem utolsó.
A jobb gép amúgy 90D, számomra a belépők nem adták meg a várt hatást.
Előre is köszönöm szépen.
Azért a lenézés, mert tehetségtelenek és nem tudnak egy olcsó obival+géppel jó fotót készíteni.
Ez olyan, mint a jó szakember egy olcsó szerszámmal is jót tud alkotni...
Az L obik se a legjobbak csak az elvakult fanatikusok pocsék munka esetén merik azt mondani megrendelőnek "hát kérem ez a legprofibb obi, ennyit lehet kihozni belőle-elvárásából", pedig a "profink" egy kutyaütő;)
Ez abból is látszik, hogy az nem fotós, aki egy témáról 6000000 millió képet csinál, hogy a végén 2 képet jónak véljen a világ, ez szánalmas...
Ajánlom Nánási Pál tesztjét, amikor a 4e ft-os gyerekfényképezővel csinált címlapfotót.Több komponálásba telt, de aki tud, az tud, a többi meg csak kontár;)
Aha, Máté Bence egy béna, tehetségtelen fotós. Vagy 70 lesben töltött nap alatt, mindössze néhány képet lőtt. Ezért kellett egy hónapig keresni a kormorános fotót, mert két kezemen meg tudom számolni hány képet csinálhatott. Akkor most ez alapján döntse el mindenki, hogy irdatlan baromság - e a 22-es utolsó előtti bekezdése, vagy sem.
Odajöhetsz egy esküvőre egy 70-300-as és egy 18 55-ös kitobival, meg 1300Dvel, majd nézzük meg utána a pár reakcióját a végeredményre, amikor a profi felszereléssel készült képek mellé odatesszük, és hogy vajon melyiket fogják választani. Persze nyilván tudni kell használni az utóbbiakat is.
IQ23
Azt se érted, amit írtam, így puffoghatsz, mint a bableves a gatyádban:DDD
Régen még 350d-vel fotóztak esküvőn...sőt filmes géppel...jééé:DDD
Csendben még tanulj, figyelj, van mit...
25
Az jó, akkor a temetésed is előbb lesz fotózva és majd sírodra rakják, hogy forogj is:DDD
Ma is fotóznak filmmel...
26
Ja, de "értelmes felszereléssel" sem lennél képes erre, ez a tanulság...
"Régen még 350d-vel fotóztak esküvőn..."
Hát, nem. A 350D időszakában a profik 20D-vel nyomták.
"sőt filmes géppel...jééé:DDD"
Abban is megvolt a minőségi különbség egy EOS 500 meg az egyszámjegyesek között. Nemrégiben véletlenül belemásztam az Index fotós fórumokon az esküvőfotós topikba, ott kárhoztatta rgb99 az olcsó filmessel próbálkozókat 2003 körül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!