Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért nézik le olyan sokan a...

Miért nézik le olyan sokan a gyári, nem milliós, nem L objektíveket?

Figyelt kérdés

A legtöbb cikkben és fórumban negatívan írnak az "olcsóbb" 160 ezres objektíveket, többek között a 18-135-t, illetve a 70-300-t.

Szerintük a 800 ezres 70-200 a jó, és a többi L.

Én egy jobb géppel az olcsóbbakkal is egész jó képeket tudok készíteni. A háttérelmosás is megvan, igaz, 50 mm-sel még látványosabb, de a 18-135-tel sem utolsó.

A jobb gép amúgy 90D, számomra a belépők nem adták meg a várt hatást.

Előre is köszönöm szépen.

2023. febr. 4. 11:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Igen. Nem a gép számít elsősorban, hanem az objektív. Jó objektív, szar gép jobb képet eredményez, mint a jó gép, szar objektívvel
2023. febr. 5. 09:52
 22/32 anonim ***** válasza:
23%

Azért a lenézés, mert tehetségtelenek és nem tudnak egy olcsó obival+géppel jó fotót készíteni.

Ez olyan, mint a jó szakember egy olcsó szerszámmal is jót tud alkotni...

Az L obik se a legjobbak csak az elvakult fanatikusok pocsék munka esetén merik azt mondani megrendelőnek "hát kérem ez a legprofibb obi, ennyit lehet kihozni belőle-elvárásából", pedig a "profink" egy kutyaütő;)

Ez abból is látszik, hogy az nem fotós, aki egy témáról 6000000 millió képet csinál, hogy a végén 2 képet jónak véljen a világ, ez szánalmas...

Ajánlom Nánási Pál tesztjét, amikor a 4e ft-os gyerekfényképezővel csinált címlapfotót.Több komponálásba telt, de aki tud, az tud, a többi meg csak kontár;)

2023. febr. 5. 11:04
 23/32 anonim ***** válasza:
63%

Aha, Máté Bence egy béna, tehetségtelen fotós. Vagy 70 lesben töltött nap alatt, mindössze néhány képet lőtt. Ezért kellett egy hónapig keresni a kormorános fotót, mert két kezemen meg tudom számolni hány képet csinálhatott. Akkor most ez alapján döntse el mindenki, hogy irdatlan baromság - e a 22-es utolsó előtti bekezdése, vagy sem.

[link]

Odajöhetsz egy esküvőre egy 70-300-as és egy 18 55-ös kitobival, meg 1300Dvel, majd nézzük meg utána a pár reakcióját a végeredményre, amikor a profi felszereléssel készült képek mellé odatesszük, és hogy vajon melyiket fogják választani. Persze nyilván tudni kell használni az utóbbiakat is.

2023. febr. 5. 11:36
 24/32 anonim ***** válasza:
9%

IQ23

Azt se érted, amit írtam, így puffoghatsz, mint a bableves a gatyádban:DDD

Régen még 350d-vel fotóztak esküvőn...sőt filmes géppel...jééé:DDD

Csendben még tanulj, figyelj, van mit...

https://www.youtube.com/watch?v=A-dECpSnJfc

2023. febr. 6. 10:53
 25/32 anonim ***** válasza:
63%
Igen. És ha megnézem szüleim esküvői fotóit, és elképzelem, hogy az én kezembe ilyeneket adnak majd, hát megindul a vérnyomásom felfele. Attól, hogy 30 40 éve nem volt jobb technika, nem zárja ki, hogy ma nem lehet sokkal jobb képeket lőni.
2023. febr. 6. 11:12
 26/32 anonim ***** válasza:
63%
Ez a videó pont engem igazol, a képek sokkal jobbak lettek volna, értelmes felszereléssel.
2023. febr. 6. 11:15
 27/32 anonim ***** válasza:
11%

25

Az jó, akkor a temetésed is előbb lesz fotózva és majd sírodra rakják, hogy forogj is:DDD

Ma is fotóznak filmmel...

2023. febr. 6. 11:15
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

26

Ja, de "értelmes felszereléssel" sem lennél képes erre, ez a tanulság...

2023. febr. 6. 11:16
 29/32 anonim ***** válasza:
63%
Persze, nyilvánvaló! Sose lesz senki akkora király, mint te a kitobjektívekkel
2023. febr. 6. 11:46
 30/32 anonim ***** válasza:
86%

"Régen még 350d-vel fotóztak esküvőn..."

Hát, nem. A 350D időszakában a profik 20D-vel nyomták.

"sőt filmes géppel...jééé:DDD"

Abban is megvolt a minőségi különbség egy EOS 500 meg az egyszámjegyesek között. Nemrégiben véletlenül belemásztam az Index fotós fórumokon az esküvőfotós topikba, ott kárhoztatta rgb99 az olcsó filmessel próbálkozókat 2003 körül.

2023. febr. 6. 16:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!