Miért nézik le olyan sokan a gyári, nem milliós, nem L objektíveket?
A legtöbb cikkben és fórumban negatívan írnak az "olcsóbb" 160 ezres objektíveket, többek között a 18-135-t, illetve a 70-300-t.
Szerintük a 800 ezres 70-200 a jó, és a többi L.
Én egy jobb géppel az olcsóbbakkal is egész jó képeket tudok készíteni. A háttérelmosás is megvan, igaz, 50 mm-sel még látványosabb, de a 18-135-tel sem utolsó.
A jobb gép amúgy 90D, számomra a belépők nem adták meg a várt hatást.
Előre is köszönöm szépen.
A kötekedést nem tolerálom.
Egy szóval sem írtam, hogy jó lenne, de ettől függetlenül tud elmosni.
Írtam, hogy 50 mm-sel még jobb, de az EF obi. Ha egy fotós akarja, akkor jó lesz a kép. Ha nem, nem lesz.
Keressen más kérdéseket.
10 :DDDDDD
Kérdező, ugye tudod, hogy vannak régebbi csúcskategóriás objektívek is? Én nemrég vettem egy 80-200 mm 2.8 L objektívet. Ugyan ez még fekete, de ez az elődje a 70-200-asnak. Nem mai darab. De, gyönyörű éles, és elég gyors (kutyámat követi ahogy rohangál a kertben, úgyhogy amikor az após viszi a lányát az oltárhoz, nem lesz probléma, hogy kövesse őket a fókusz, mégha felém is sétálnak).
Negatívum? Kicsit hangosabb, bár közel sem annyira, mint hittem mielőtt megérkezett. Nincs benne stabilizátor, de nekem ez nem zavaró, a kamerámban van (R6). Nem sok funkció van rajta, mindössze egy gomb, amit 3 helyre lehet húzni. Teljes fókusztávolság, nem olyan közeltől végtelenig, és manuális fókusz. Nehéz is, bár ez engem nem zavar, edzéshez jó, úgyhogy nekem ez pozitívum.
Tudod mennyit fizettem érte? 110000 forintot. Ez az objektív, 50 év múlva is jobb képminőséget, bokeht és teljesítményt fog produkálni, mint az akkori 70-300 5.6-os műanyag kitobkektívek.
Szóval nem csak a 800ezer forintos L, és 200ezres kit lencsék vannak, van átmenet a kettő között. És ez az objektív jóval közelebb áll a 800ezreshez teljesítményben, és ár érték arányban a kettő közötti spektrumon, mint a te említett kitobjektíveidhez.
Nekem ez a véleményem. Persze ettől függetlenül nyugodtan fotózz azokkal, ha neked megfelelőek.
De tudod miért vannak lenézve? Mert tipikusan ezek azok az obik, amiket viszonylag nagy haszonnal borsos áron, a hozzá nem értő, első kamerát vásárló emberekre rá lehet sózni, hogy fú ha nem csak a vázat veszi, hanem a 18 55öt és 70 300at is, akkor az milyen király lesz, és árban is jobban megéri. Hát nem, mert eladni sem lehet ezeket a lencséket, hiszen aki kicsit is jártas a fotózásban, vagy már újat keres, akkor az biztos, hogy nem egy használt kitobjektívet fog megvenni, hanem valami komolyabbat. Mint például az én 80-200 2.8-amat, ha el akarnám adni. És én ezt 110 ezerért bármikor el fogom tudni passzolni, mert a minősége mindig szép lesz, és lassan már vintage dolognak számít. Nem is egy gyakori darab, nagy mázlim volt ezzel.
Már csak egy 24 70 2.8-at kéne találnom normális áron :D
Köszönöm szépen.
Hátha leértékelik a Media Marktban, hátha vége lesz az inflációnak.
A régebbi Canon eszközök jobbak is, azt hallottam. 28-135 mm L például. Úgy tűnik, lefokozták azóta.
Az R6 egy komoly kamera, a régieket teljesen el kellene adnom ahhoz, főleg a más bemenet miatt.
Szétnézek majd a használt objektívek között, hátha valaki el akar adni egy 80-200 L-t.
A gyáriakat talán 50 ezerért tudom majd.
16-os, használtan valóban annyiért láttam neten.
Media-ban ugyanúgy 700-800 ezer Ft, az előbbi akkor, ha leértékelik.
Miért lenne vége az inflációnak? Ugyanannyiért mennek most a 24 70esek,mint 2 éve. 2 éve 200 körül, most 250. Ugyanannyit ér. Nem fogja senki olcsóbban adni, hülye lenne. Az R6ra meg nincs szükséged, a 90D egy oltári jó kamera.
Médiában pedig biztos nem láttál 800ezerért 24 70 2.8-at,amit használtan 250ért adnak. A kettő nem ugyanaz az objektív. A 800ezres az az új változat, valószínűleg az RF bajonettes verzió. Rá se menne a 90Ddre.
Köszönöm szépen, akkor megnézem a kiírását, de valószínűleg RF akkor.
Fotós boltban vagy neten nézek utána a régi 24-70-nek, ami nem is lesz olyan drága.
90D valóban szuper, a jobb obikat még jobban vinné.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!