Ha egy bridge géphez (ez igaz mindegyikre)az van leírva például, hogy maximális gyújtótávolság 400mm viszont a maximális fókusz távolság csak 146mm az gyakorlatban mit jelent?
Szerintem rossz a gondolkodásod kérdező. Most van egy APSC vázra való pénzed, ami képes lenne jó minőségű képet csinálni és olcsón tudnál venni nem túl jó minőségű, de viszonylag mégis használható objektívet hozzá. Aztán, ha később lesz még pénzed, le tudod cserélni előbb az obit, aztán akár a vázat is, így egyre jobb minőséget tudnál elérni.
Helyette most elköltöd az összes pénzed valamire, amiről tudod, hogy csak illúziója annak, amit el szeretnél érni. És ha lesz több pénzed, akkor próbáljátok ezt eladni sokkal olcsóbban és újra nem lesz több mindenre pénzed, ezért egy másik rossz kompromisszumot kereshetsz csak ahelyett, ami valóban megoldaná a problémáidat.
Én a helyedben vagy várnék a vásárlással, amíg lesz elég pénzem értelmesen elkölteni, vagy vennék egy olyan gépet, ami tényleg jó valamire. Objektívet lehet bérelni, vagy kölcsön kérni is a madarazáshoz, de megveheted később is, amikor újra lesz majd pénzed. Viszont egy olcsóbb objektívvel addig is lényegesen jobban jársz egy jobb vázzal, mint egy bridge géppel.
Persze ez csak az én véleményem. A te pénzed, arra költöd, amire te akarod.
Samsung A6400-ról nem tudok (és a Google sem segített), szerintem Sony lesz, abból tényleg van A6400…
120 ezerrel igencsak be vagy határolva. De ettől még egyáltalán nem biztos, hogy ez a gép jobb választás.
Nagyon nem követem ezt a szegmenst a használt piacon, de FB Marketplacen 30-55 ezer között lehet találni 70-300 objektívet, amivel gyújtótávolságban nagyjából ugyanott vagy, mint ezzel a szuper zoom bridge csodával. Képminőségben esélyes, hogy többet kapsz tőle és az obi más vázra is jó lesz később.
Régebbi vázakat valami alap nagylátó obival láttam már 40-50 ezerért is. Persze hogy ezek mennyire régiek, milyen állapotúak és mire képesek, az nagy kérdés
és esetenként változó is.
Én inkább vennék a helyedben csak egy vázat alap obival, amivel tanulni, gyakorolni már el tudsz kezdeni.
A madarazást egyelőre háttérbe helyezném és spórolnék, illetve figyelnék, hogy mikor jön elérhető áron szembe egy teleobjektív, amit már meg tudok venni.
Nyilvánvaló, hogy mindenben ugyanazt egyáltalán nem fogod megkapni. Nem csak ennyiért, hanem egyáltalán. Már csak azért sem, mert 25-400 tartományt egy objektívben egyik gyártó sem fedi le - és ez nem véletlen, de nem a bridge mellett szól, csak ha minden áron azt akarod választani. Akkor meg nincs miről beszélni. Vedd meg és legyél vele boldog.
@16:
"Már csak azért sem, mert 25-400 tartományt egy objektívben egyik gyártó sem fedi le"
De, találni ilyet. Csak hirtelen fejből: Tamron 18-300, Nikon 18-300 (27-450 ekv.), Olympus 12-200 (24-400 ekv), de ezeket inkább jobb elkerülni.
@19: Az aps-c kb 1,5x-ös szorzót jelent minden márkánál, kivéve a Canont, ahol kb 1,6x-ost.
Magyarul ha egy 300mm végű objektívet felteszünk egy aps-c-s Nikonra, Sonyra, Pentaxra, akármire, akkor 300mm-re kitekerve egy 450mm-es objektív látószögét kapod, ami egy full frame szenzor vagy analóg kisfilm előtt csücsül. Ha Canonra teszünk egy 300mm-est, akkor ott 480mm-nek fog megfelelni.
Mindig a váz dönti el, mi is a váltószám, nem az objektív. (Figyelembe véve a gyakorlatban persze az objektív kompatibilitásokat is.
A 250mm aps-c-s Nikon vázon ennek megfelelően 250*1,5 = 375mm-nek felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!