Milyen fényképezőgépet ajánlotok nekem (infó lent)?
Átlag emberként viszonylag hétköznapi használatra kellene, nincs semmi fotós hajlamom, tehát nem kell profi gép. Közeli (20-50 cm) tárgyakat és élőlényeket fotóznék átlag szobafényben. Utóbbiak enyhén mozognak, tehát jó lenne, ha pl. a rezgő bajuszt nem mosná el a képen.. :) Nem kell semmi extra ezer funckió, lehetőleg minél inkább egyszerű legyen, ne kelljen nekem állítani zársebességet és miegyebet, automatikusan csinálja. Sajnos nincs rá sok pénzem, és nem is akarok egy néha-néha hobbira százereket vagy még többetkölteni, úgyhogy lehetőleg 100ezer alatti kategória érdekelne.
10 évig egy fujifilm finepix s4000 gépet használtam, amit imádtam, de megadta magát. Hasonló (vagy nagyobb) tudásút keresek.
A telefonod tökéletesen megfelel a célnak.
Ha úgy érzed mégsem, akkor kérlek sorold fel, mely funkciók, képességek azok, amik hiányoznak, vagy amire nem alkalmas.
A telefonom rossz fényviszonyok között nem tud éles, szép képet csinálni, míg a fényképezőgépemmel (vakuval) tökéletes minőségű képek készíthetők bármilyen fényben. A telefonos vaku nem ugyanolyan, mert attól pl. a szem rikító piros lesz, és a világosabb részek túlzottan fénylenek, nem szépek (pl. egy állat szőre "túlcsillog" a telefonos vakuval, míg a fényképezőgéppel normális és éles lesz.
Plusz ha bemozdul az állat, a telefonomon homályos lesz a kép, a fényképezőgép jó (auto) zársebességgel élesen tudja a mozdulást is elkapni.
#5, olvasni tudsz-e?
"de megadta magát"
Egy olcsó fényképezőgép sem tud rossz fényviszonyok között jóminőségű képet csinálni.
Akkor neked egy fullframe gép kell! De nem lesz olcsó!
És ehhez még kell venni objektívet is
Szóval 600-700 ezer forintba fog fájni a mutatvány
Vagy inkább maradsz a telefonodnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!