Szerintetek milyen kamera a Canon 4000D? Többi kérdés lent.
Ha ezt látod, köszi, hogy rányomtál
-Mennyire gagyi a műanyag ami a borítást alkotja?
-Zavaró-e az, hogy a bajonett műanyagból van? Mármint van-e veszélyérzete az embernek?
-Az kitobjektívre(18-55 ha jól tudom) lehet tenni filtert?
-Valamint összességében milyen kamera?
A válaszokat előre is köszönöm.
"Szerintetek milyen kamera a Canon 4000D?"
Egy teljesen kezdőnek elég. Bár akkor én inkább régebbi modellt vennék. (Utólag könnyű mondanom. Igaz én 2000d-t vettem. Annyira nem panaszkodok, csak már kinőttem).
"-Mennyire gagyi a műanyag ami a borítást alkotja?"
Max a profik mondják azt, hogy gagyi. Ha vigyázol rá, akkor nem lesz baja.
"-Zavaró-e az, hogy a bajonett műanyagból van? Mármint van-e veszélyérzete az embernek?"
Engem biztos, hogy zavarna.
"-Az kitobjektívre(18-55 ha jól tudom) lehet tenni filtert?"
Szerintem minden méretre van szűrő.
"-Valamint összességében milyen kamera?"
Hamar "kinövős" tanuló fényképező.Viszont ha mégse jön be a fotózás, akkor nem dob ki az ember egy vagyont.
Ezekből az olcsó kis gépekből jó objektívekkel döbbenetes képeket elő lehet húzni, de ennyire alacsony kategóriát tényleg csak akkor vegyél, ha kb. teló helyett kell "kattintgatni". Erre a 18-55-ös obi nagyon jó lesz, én sok éve egy 500D+18-55-tel kezdtem kültéri rendezvényeket fotózni, teljesen elégedettek voltak az ügyfelek.
Ég és föld lesz a különbség, ha megismerkedsz a RAW képfájlok kidolgozásának területével (pl. Photoshoppal). Enélkül minden gép olyan, mint az autó sebességváltó nélkül. Pörög-pörög, de nem tudod kihasználni a képességeit, ez esetben a limitált jpg fájlok miatt. A belépő gépeknél meg különösen sokat számít.
Műanyag engem nem zavart, nem kell dobálni, rugdosni, aztán nem lesz baja. Filtert lehet elé tenni a 18-55 elé, de néhánynál lesz szívás, mert fókuszáláskor a frontlencse forog, így pl. egy cirk. polárszűrőt mindig meg kell majd igazítanod. Profi lencséknél ilyen gond nincs.
A fejlődésnek a fejlett automatikák hiánya fog majd gátat szabni (pl. ISO és zársebesség tartományok állíthatósága rekeszprioritásban). A modern gépeken sok automatikát használunk, mert nagyon gyorsak és gyorsabban hoznak jó döntést a fotós helyett (pl. reagálnak felvillanó fényre, csökkentik az érzékenységet, ha nap felé fordulsz kültéren, stb). Sajnos éppen ezek hiányoznak a belépő gépekből. Ez persze a kezdetekben nem lesz zavaró.
Nem tudom, mennyire értesz a fotózáshoz/eszközökhöz, de ha most kezdenél és teljesen a legelején vagy, akkor a tipikus elmosott hátterű DSLR fotókért egy 50 f1.8 obi lesz a következő lépés.
Sok sikert, jó fényeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!