Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerintetek eladjam a Canon...

Szerintetek eladjam a Canon 650d-met?

Figyelt kérdés

Vagy inkább tartsam meg és vegyek egy jobb obit hozzá? Most az alap van meg ami járt hozzá, de nem tudom, hogy az obi miatt nem ennyire jó minőségűek a képek vagy a kamera miatt (vagy rossz a beállítás? Már állítgattam mindenhogy igazából de nekem nem az igazi). Nem annyira értek hozzá, csak utazós fotókat készítek vele meg néha street fotókat, de nem elég élesek a képek.

Ha újat vennék, akkor 100-150 ezret költenék rá max. Canon sx730 hs-t néztem, nem tudom az jobb e mint a mostani.

2019. okt. 16. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Melyik alap?

Mi az a nem jó minőség?

Itt úgy kell kihúzni minden információt a kérdezőkből. :D

2019. okt. 17. 19:18
 2/6 anonim ***** válasza:

mivel nem sok konkrét infót írtál és képet se mutattál, így legfeljebb találgatni és/vagy visszakérdezni lehet.

ha túl hosszú záridővel fényképezel, akkor jó eséllyel bemozdulnak a képek és ez eredményezhet ún. bemozdulásos életlenséget. ha ez a gond, akkor mindegy mennyivel jobb obit/gépet veszel, ugyanígy járhatsz. a bemozdulásos életlenséget rövidebb záridővel lehet kiküszöbölni, nem eszköz cserével.

persze simán lehet más is a gond

2019. okt. 17. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:

szerintem egyrészt mutasd meg valaki olyannak, aki ért is hozzá, hogy eldöntse, mivel van gond és mit érdemes lecserélned. pl. egy márkabolt, vagy márkaszerviz.

másrészt viszont tanuld meg használni, mert anélkül mint látod, mégg azt se tudod eldönteni, hogy a géppel van gond, vagy a tudásoddal.

az sx730 meg egy játékgép. a 650D-nél jobb képeket biztosan nem fog csinálni. amiben jobb a 650D-nél, hogy jóval kisebb, ezért több helyre esélyes, hogy elviszed magaddal, valószínűbb, hogy akkor is kéznél lesz, amikor kell - viszont nagyobb a telefonodnál és egy külön eszköz, amit külön kell cipelni, tölteni, ezért sokan inkább otthon hagyják és fényképeznek mobillal.

a döntés a tiéd!

2019. okt. 17. 23:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, az alap alatt a 18-55-ös obit értettem :D

Igazából használtan vettem a gépet, úgyhogy tényleg simán lehet bármi baja, azért kérdeztem, hogy ez normális e hogy nem élesek a képek.

De valószínűleg a záridővel lesz a gond akkor.

Másrészt meg azért is gondolkodtam azon, hogy lecseréljem ezt egy sx730-ra vagy valami hasonlóra, mert mint az utolsó válaszoló is említette, elég nagy és utazásnál nehéz magammal cipelni mindenhova, illetve ha jól tudom az sx730-at hozzá lehet csatlakoztatni a telefonhoz és lehet távkioldóként használni ami nekem nagyon praktikus lenne. De ha esetleg tudtok valami jobbat ajánlani ebben az árkategóriában, hasonló funkciókkal de jobb képminőséggel, azt is megköszönném!

2019. okt. 18. 02:06
 5/6 anonim ***** válasza:

"Bocsánat, az alap alatt a 18-55-ös obit értettem :D"

Az lett volna a fura, ha nem az. A kérdés meg pont arra vonatkozott, hogy melyik???? a 18-55-ösök közül. :D

2019. okt. 18. 09:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Tükörreflexes gép arra jó, hogy a célnak megfelelő objektíveket lehet rátűzni (melyeket nyilván külön nagy pénzért lehet megvenni, és melyeket nyilván hordozni kell). Az SX730 az svájci bicska, egyben van minden. Viszont ki látott már autószerelőt, villanyszerelőt, stb, svájci bicskával dolgozni? A pincér sem azzal nyitja az ásványvizet. Mert ugye egy célra a célszerszám a jobb, kényelmesebb, kézreillőbb, stb, Kell ezt magyarázni? Csavarhúzónál érdekes módon nem, fényképezőnél meg igen. :D Az biztos, hogy szép napos időben készült felvételeket facebookos méretben nézve nem nagyon látni a különbséget a 650D és az SX 730 képe között. Ha ez elég... De jön egy kis ború, és mindjárt sanyarú lesz a kompakttal készült képet nézők arckifejezése. Azért kérdeztem, hogy melyik objektív, mert az ócskább kitobjektívet 8-ra kell rekeszelni, és akkor sem lesz jó a képe, csak, ahogy fotós fórumon olvastam a kifejezést, szódával elmegy.

A méret, súly, hát ezek is problémák, mint már írták. Mikor a párommal mentünk nyáron, ő a kompakttal nyaralt, én meg a tükörreflexest hordoztam, ha leültünk egy kávéra, gondosan elhelyeztem látó- és érintőtávolságban a táskát, stb.

2019. okt. 19. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!