Mit jelent egy 18-55-ös objektív egy kompakt gép optikai zoomjára fordítva?
@15: Az szép... hát igen, lehet még verőfényes napsütésben sem alkalmas egy ultrazoom bridge ilyesmire.
@Kérdező: a helyzet az, hogy a madárfotózás a legdrágább és leginkább felszerelés igényes válfajai közé tartozik a fotózásnak. Az 1200mm normális minőségben sok millió forintért érhető el. Mondjuk most megnéztem hasraütésszerint Nikon Z vonalon mit kellene leszurkolni hozzá:
- 600mm objektív, 7 millió huf: [link]
- 2x telekonverter 300 ezer huf: [link]
- Egy alapabb váz 900 ezer HUF: [link]
(lehetne 2,5 millióért és el is kélne komolyabb madarászáshoz)
Összesen 8,1 millió forint és ez bőven mehetne feljebb.
Ehhez képest fontold meg, mennyiért juthatsz hozzá ahhoz a bridgehez. Na, pont annyira lehet tőle számítani.
Köszönöm a hozzászólásokat! Az az utolsó kép tényleg durva! :D Mondjuk a 17-es által linkeltek egész korrektek, bár nem tudom, milyen zoomon készültek.
Persze, értem, nem is profin akarom csinálni, inkább csak minél több fajt lekapni, meg ilyesmi. 40-50 méter magas fák tetején ücsörgő 10 centis madarak korrekten felismerhető módon már megfelelne, mert ezt nem tudtam megcsinálni az előző kis kompakt gépemmel (Ami ez volt: [link]
Nem annyira baj, ha a finom részletek nem látszanak. Az előző gépemhez képest azért észrevehető előrelépés lenne?
"bár nem tudom, milyen zoomon készültek."
Bocsi.
Itt látszik.
A kisebb (1 / 2/3") szenzor miatt 215 mm felel meg az 1200 mm-nek, azaz a végállásnak.
A 15-ös képe nem teljesen korrekt összehasonlítás, mert az egy vágott kép, az eredeti kicsiben mellette látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!