Milyen fényképezőgépet vegyek?
Ezeken gondolkodtam:
-Sony A350
-Sony A850
-Sony A5000
-Dji Osmo Pocket
-Sony NEX-F3
Fotózásra és amatőr filmezésre kéne. Melyiket ajánljátok?
Amatőr fotózásban nincs nagy különbség, a 3. DSLR-et nyúzom.
Sőt ha sok a fény, a mobil is jó képet csinál.
1:
Mit értesz az alatt,hogy "a 3. DSLR-et nyúzom"?
A harmadik Canon gép. Igazából az optika a lényeg. Azt döntsd el mit fotózol, ahhoz milyen gyújtótávolság és fényerősség kell.
Után nézd meg a felsoroltak közül ezt mivel lehet a legolcsóbban elérni.
Nulla tárgyi tudásod van a témában (ez magyarul azt jelenti, hogy fingod nincs arról, mit akarsz, és nem is értesz a fotózáshoz).
Ebben az esetben azt a gépet vedd meg, amelyik a legolcsóbb.
Még lehet, az is túlárazott lesz.
"Nulla tárgyi tudásod van a témában"
Tudom, ezért tettem fel a kérdést
A legolcsóbb Canon DSLR-ek voltak, egyet elloptak betörésben, egy leesett, most van a 3.
Majdnem egyformák, a felbontás kicsit nőtt, de már az első felbontásával is lehetett volna A2 méretben nyomtatni fotót.
Madarakat is fotóztam, néha még most is, bár most leginkább a családot egy 50mm lencsével.
Esti családi képeknél nehezebben mozdul be, mert több fényt szed össze és így rövidebb a záridő.
Madarakhoz meg rá lehet tenni egy jó teleobjektívet.
Valójában az én szintemen ez Nikon vagy Sonny is lehetne, a fent lírt két helyzetben mind a kettő tökéletes képeket csinálna.
Talán annyi van, hogy az enyémek mind tükrös betekintésűek voltak, manuális fókuszláshoz teleobjektívvel jobb lenne egy pentaprizmás.
De Te nem madarászól, hogy nád közt fotózd a verebeket? Vagy igen? Mert csak ilyenkor előnyös a manuális fókusz. De nem veszek ezért dupla annyiért gépet. A madárkép nem poszterra megy, legfeljebb dokumnetációnak a birding.hu-ra, hogy mit láttam. Oda meg akkor is jó, ha nem tökéletes.
Családi fotót viszont tökéleteset csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!