Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet vegyek?

Milyen fényképezőgépet vegyek?

Figyelt kérdés

Ezeken gondolkodtam:

-Sony A350

-Sony A850

-Sony A5000

-Dji Osmo Pocket

-Sony NEX-F3

Fotózásra és amatőr filmezésre kéne. Melyiket ajánljátok?

2022. okt. 28. 14:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%

Amatőr fotózásban nincs nagy különbség, a 3. DSLR-et nyúzom.

Sőt ha sok a fény, a mobil is jó képet csinál.

2022. okt. 28. 15:05
 2/17 A kérdező kommentje:

1:

Mit értesz az alatt,hogy "a 3. DSLR-et nyúzom"?

2022. okt. 28. 15:33
 3/17 anonim ***** válasza:
66%

A harmadik Canon gép. Igazából az optika a lényeg. Azt döntsd el mit fotózol, ahhoz milyen gyújtótávolság és fényerősség kell.

Után nézd meg a felsoroltak közül ezt mivel lehet a legolcsóbban elérni.

2022. okt. 28. 15:36
 4/17 A kérdező kommentje:
Milyen Canon?
2022. okt. 28. 16:07
 5/17 anonim ***** válasza:
70%

Nulla tárgyi tudásod van a témában (ez magyarul azt jelenti, hogy fingod nincs arról, mit akarsz, és nem is értesz a fotózáshoz).

Ebben az esetben azt a gépet vedd meg, amelyik a legolcsóbb.

Még lehet, az is túlárazott lesz.

2022. okt. 28. 17:03
 6/17 A kérdező kommentje:

"Nulla tárgyi tudásod van a témában"

Tudom, ezért tettem fel a kérdést

2022. okt. 28. 18:25
 7/17 anonim ***** válasza:
70%
és én épp ezért mondtam, hogy a legeslegolcsóbb is jó lesz neked.
2022. okt. 28. 18:30
 8/17 anonim ***** válasza:
50%

A legolcsóbb Canon DSLR-ek voltak, egyet elloptak betörésben, egy leesett, most van a 3.

Majdnem egyformák, a felbontás kicsit nőtt, de már az első felbontásával is lehetett volna A2 méretben nyomtatni fotót.

Madarakat is fotóztam, néha még most is, bár most leginkább a családot egy 50mm lencsével.

Esti családi képeknél nehezebben mozdul be, mert több fényt szed össze és így rövidebb a záridő.

Madarakhoz meg rá lehet tenni egy jó teleobjektívet.

Valójában az én szintemen ez Nikon vagy Sonny is lehetne, a fent lírt két helyzetben mind a kettő tökéletes képeket csinálna.

Talán annyi van, hogy az enyémek mind tükrös betekintésűek voltak, manuális fókuszláshoz teleobjektívvel jobb lenne egy pentaprizmás.

De Te nem madarászól, hogy nád közt fotózd a verebeket? Vagy igen? Mert csak ilyenkor előnyös a manuális fókusz. De nem veszek ezért dupla annyiért gépet. A madárkép nem poszterra megy, legfeljebb dokumnetációnak a birding.hu-ra, hogy mit láttam. Oda meg akkor is jó, ha nem tökéletes.

Családi fotót viszont tökéleteset csinál.

2022. okt. 28. 18:52
 9/17 A kérdező kommentje:
Pontosan milyen Canon (úgy értem, 2000d,vagy EOS R10, stb.)? És a felsoroltak közül melyiket ajánlod?
2022. okt. 28. 20:24
 10/17 anonim ***** válasza:
55%
A legolcsóbbat.
2022. okt. 28. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!