Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet és...

Milyen fényképezőgépet és obikat vegyek?

Figyelt kérdés

Kb 200ezer körül szeretnék egy gépet venni,újat vagy használtat.

Kb mindenre használnám: Város,esti,makro és táj fotózás.

Ha írnátok obikat ezekhez terveimhez az is jól jönne.

Kezdetben jó nekem az olcsóbb de használható obik is.

10 éve mobillal készítem a képeket, most szeretnék fenyképezögéppel is ismerkedni.

2022. szept. 30. 19:43
1 2
 1/17 Kero10 ***** válasza:
72%
A Canon EOS80D-t javasolnám egy 50mm f1.8 STM obival.
2022. okt. 1. 06:53
 2/17 anonim ***** válasza:
41%

Én egy ilyen kompaktot ajánlok kérdező kezdésnek.

[link]

Ez egy korrekt jó minőségű fényképező.

[link]

[link]

[link]

2022. okt. 1. 07:40
 3/17 anonim ***** válasza:
Én egy 24-70 2.8at ajánlok. Mindenre jó kb, olyan 200 körül lehet kapni használtan.
2022. okt. 1. 13:49
 4/17 anonim ***** válasza:
55%

Haha, megy a lepontozás... akkor vegyen használt, nagy és nehézkes dslr-t sokszor aranyáron mért objektívekkel (amik értelmesek hozzá).

#3 Fullframe-hez jó igen, amit vegyen hozzá még 2-300 ezerért, ami nem idejétmúlt még.

Ja nem bocs, tényleg, vegyen egy EOS 6D-t, vakut, markolatot, még két akksit, ezt az említett obit, de kizárólag L-est, hordtáskát, vállpántot, szűrőket.

Enélkül nem létezik fotózás. Tényleg nem...

2022. okt. 1. 16:02
 5/17 anonim ***** válasza:
Olympus e-m10, e-m5.
2022. okt. 1. 19:40
 6/17 anonim ***** válasza:

Egyetértek! Amúgy a DSLR-ek ideje pár év múlva le fog áldozni. A MILC gépeket nagyon fejlesztik, már most jobban megéri a MILC.

Egy full kezdőnek, tanulógépnek egy Sony A6000 is bőven elég.

2022. okt. 3. 01:06
 7/17 anonim ***** válasza:
#4 szerinted táska, vaku, tartalékelem, vállpánt, szűrők csak a "nagy és nehézkes" DSLR-ekhez alkalmazhatóak, kifejezetten azért, hogy nagyobbak és nehézkesebbek legyenek? :D :D :D
2022. okt. 3. 09:36
 8/17 anonim ***** válasza:

#7 Kötekedjél nyugodtan... Volt Nikon D60-am, D80-am, utána vettem egy Panasonic GH2-t, nem mellesleg jobb a képminőség, és kisebb könnyebb obival is. Én pont arra törekszem, minél kisebb (de legalábbis karcsúbb) váz + obi párosból kinyerjem az akár még jobb minőséget, csak drágák.

"tartalék elem" le vagy maradva, akku van már, ami lehet zsebben elfér, de én kifejezetten a DSLR markolatra értettem, hogy telenyomod akksival, mert ugye napi 800-1000 kép egy feltöltéssel, egy akksival nem elég...

A többi rendben, azok kellenek. Bár ez se tényszerű, hogy hétköznapi használatra kirándulás közben cserélgeted az ND-t a polárral, megy egyebek...

Vaku meg mai világban annyira felesleges hétköznapra, hacsak nem ráérős az illető és mindenáron profi(nak tűnő) portrékat akar vele deríteni... Persze akkor már illik legalább egy fő meg egy slave, meg terelőlemez, meg +1 fő...

Beltérre fényerős cucc meg jó iso tűrés kell, nem kell attól félni használni, úgyis csak az utolsó két fényértékű iso cseszi szét a képet, a többi használható. Meg nem jpg-ben kell gondolkodni.

2022. okt. 3. 09:58
 9/17 anonim ***** válasza:

"tartalék elem" le vagy maradva, akku van már

Ebbe tudtál belekötni? :D Van az embernek méltósága is, tudod, a sas meg a légy esete...

2022. okt. 3. 10:03
 10/17 anonim ***** válasza:
#9 úgy tűnik ez örök vita marad, a DSLR meg a MILC esete... na de majd ha nem lesz már új dslr a piacon, akkor eldől a vita magától.
2022. okt. 3. 11:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!