Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet és...

Milyen fényképezőgépet és obikat vegyek?

Figyelt kérdés

Kb 200ezer körül szeretnék egy gépet venni,újat vagy használtat.

Kb mindenre használnám: Város,esti,makro és táj fotózás.

Ha írnátok obikat ezekhez terveimhez az is jól jönne.

Kezdetben jó nekem az olcsóbb de használható obik is.

10 éve mobillal készítem a képeket, most szeretnék fenyképezögéppel is ismerkedni.

2022. szept. 30. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ez a vita már kis híján el is van dőlve. A mai MILC-ek már több szempontból is jobbak a legtöbb tükörreflexes gépnél. Persze ha az abszolút csúcskategóriákat nézzük mindkettőből, akkor még kiegyenlített a mezőny (vagy akár egy fél hangyaf***nyival dslr gépek javára dől a mérleg). De nem sokáig. A jövő egyértelműen a milc-eké. Le fognak hamarosan állni a dslr gépek gyártásával.

2022. okt. 3. 11:46
 12/17 Mojjo ***** válasza:

"Persze ha az abszolút csúcskategóriákat nézzük mindkettőből, akkor még kiegyenlített a mezőny (vagy akár egy fél hangyaf***nyival dslr gépek javára dől a mérleg)."

Ezt nagyon benézted. Ha az abszolút csúcskategóriát nézzük, pont akkor a legnagyobb a különbség a milc-ek javára. Sony A1, Nikon Z9, Canon R3 - abszolút semmi nincs dslr fronton, amit bármelyik gyártó felvonultatna és felvonultathatna ezek ellen.

2022. okt. 4. 00:31
 13/17 Mojjo ***** válasza:
A milc vs dslr kérdés meg már évekkel ezelőtt eldőlt, a milc-ek javára. Nincs semmi nyitott kérdés, a dslr már rég a múlt. A Mo-hoz hasonló mélycsóró országokban megy max erről a vita, ahol a normális, új gépek kb megfizethetetlenek, de ennyi. (Amúgy sokkal jobban szeretem a dslr-eket, de ettől még látom a valóságot.)
2022. okt. 4. 00:36
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem a tanárom mindig azt mondta suliban, hogy sose lesz olyan a milc mint a dslr, mert a dslrben aktívan látjuk, hogy mi történik, viszont a milcben passzív nézők vagyunk ezért később fogja fel az agyunk a történést ezredmásodpercekkel, de az lehet a tökéletes pillanat kárára megy. Híres, sikeres fotós/fotóriporter, megjárta Szentlászlót, Boszniát, Afganisztánt, Szíriát, ahol még fogságban is volt hetekig... Hozzátenném, hogy riportfotózásról nyilatkozott ebben a kérdésben, tehát arra a kategóriára vonatkozik. Na mindegy, a lényeg, hogy azért ő elég profi. Egyébként nekem a milc a nyerő, viszont néha tényleg hiányzik, hogy ne egy képernyőt nézegessek, viszont jó látni, hogy milyen az expozíció, meg, hogy van szem és arckövetés szóval sokkal jobb a fókusz.
2022. okt. 4. 01:34
 15/17 anonim ***** válasza:
14 Tudod ez olyan, mint hogy a bakelitnál nincs jobb, meg a filmes felbontást sosem éri utól a digitális. Ha elég nagy ember mondja, illik bólogatni neki akkor is, ha az élet már rég megcáfolta.
2022. okt. 4. 06:37
 16/17 Mojjo ***** válasza:
100%
@14: Egy mai értelmes milc keresőjének késése 5ms körül van. Az ember reflexe kb 150-300ms. Azaz kb harmincszor-hatvanszor gyorsabb az elektronikus kereső frissítése, mint ahogy az ember képes reagálni a keresőben látott történésekre. Ennek megfelelően értékeljük, mennyire valóságos ez az érv, amit felhozott a tanárod...
2022. okt. 4. 14:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek, szerintem hülye érv volt. Amúgy meg vannak olyan gépek amik már a kattintás előtti fél másodpercben is rögzítik azt a 10 képet
2022. okt. 4. 16:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!