Kezdőként milyen fényképezőgépet vegyek?
Még nagyon kezdő vagyok eleinte a telefonommal csináltam, de most újítani szeretnék
Max 70-80 ezer Ft szánnék rá
Értem és akkor milyet ajánlasz ami ?
Max 100ert de tényleg ennél feljebb már nem telik
1#
Örülök, hogy ilyen vicces kedvedben vagy 😀
Mit szeretnél fényképezni?
Ha csak az emlékek megörökítése a cél, és olyan a téma, ami nagylátószögű objektívvel (pl. épület, táj, embercsoport), vagy standard (50mm) objektívvel fotózható, kb. a portréval bezárólag, addig elég jó eredményt tudsz elérni mobillal. A jobb mobilokon még a makró is elfogadható.
Ha maga a fotózás, mint kreatív tevékenység érdekel, vagy tele tartományba is kellene képeket készíteni, akkor valamilyen DSLR (vagy MILC, de az még drágább) szükséges.
Az a rossz hírem, hogy újonnan nem fogsz kapni ilyet. ld:
Borzasztóan elszálltak a fényképezőgép árak és még hiány is van belőlük.
Maradnak a használt gépek. Mivel nincs tapasztalatod velük, javaslom próbálj keresni a környezetedben valakit, akinek van. #2 által említett Canon 200D alatt is van élet. Egy Canon 1300D-t, 2000D-t vagy 4000D-t már meg lehet kapni 100 eFt alatt kit objektívvel. Vagy Nikon vonalon 3300, 3400-at. Sony-ból pl. A58-at.
Arra azért készülj fel, hogy ez egy meglehetősen pénzigényes hobby. Egy kicsit magasabb szinten már a több százezres vagy millió fölötti tételek röpködnek (váz, objektív, stb.)
Off: Nekem is Smena 8M volt a kezdőgép, utána Zenit TTL (azt imádtam). Nekem is volt otthon laborom, Krokus (lengyel gyártmányú) nagyítógép, stb. Azok a régi szép idők! ;-)
beszélgess vele:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenyke..
használtan egész jó, sok évvel ezelőtt sokszorosába kerülő gépeket lehet kapni. sok éves technika lesz, a mai gépekkel már nem annyira versenyképes. viszont ma is ugyanolyan jól használható lesz, mint sok éve volt. arra jó, hogy tanulj rajta.
mondjuk, ha megfontoltan akarsz döntést hozni, akkor előbb tanuld meg az alapokat (pl. egy könyvből, vagy a netről) és legalább alapvető fotózási, technikai alapismeretek birtokában könnyebben tudod eldönteni, hogy mire van szükséged, vagy milyen kompromisszumot miért hozol meg.
ha semmit nem tudsz, csak mások mondják meg mit vegyél, bárhol belefuthatsz abba, hogy nem érted, miért nem tudja és mire megérted, lehet, hogy te máshogyan döntöttél volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!