Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan tudok fotózásból megélni?

Hogyan tudok fotózásból megélni?

Figyelt kérdés
Kisgyerek korom óta fotózok. Tudok fotózni. Amikor még kellett, a papírt is megszereztem. De nem tudom, hogy lehet egy ilyen vállalkozást elkezdeni. Hogy találok ügyfeleket? Nyilván esküvő az amivel főként foglalkozni szeretnék, egyszer egy fotós ismerős elvitt egyre, és azt mondta, hogy nyugodtan csinálhatom egyedül, mert tudok fotózni, és tökéletesen megörökítettem mindent. Viszont, nem tudom, hogyan tovább. Nyilván az esküvő szezonnak vége, de jövő nyáron szeretnék már saját vállalkozást és elkezdeni keresni pénzt. Szóval papírt tudást megszereztem már, de most hogy benne vagyok a mélyvízben, lövésem sincs hogyan tovább
2022. okt. 24. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Legjobbakhoz akar menni mindenki, szóval előbb referenciákat kell letenni az asztalra.

Plusz jó showmannek kell lenni hozzá, hogy el tudd magad adni a piacon

2022. okt. 24. 20:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Először is, használd a keresőt, millió helyen ki van ez vesézve. Pl. https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenyke..

Folytatva:

1. Keresel könyvelőt, beszélsz vele, hogy milyen lehetőségeid vannak.

2. Keresel egy webdizájnert, összerakjátok a weblapotodat, referenciákkal.

3. Eleinte másodállás lesz, aztán vagy fel tudod építeni a vállalkozásod annyira, hogy megélj belőle, vagy nem.

Három nehézség van:

1. Minden majom egy telefonnal meg tudja csinálni "ugyanazt" mint te.

2. És rohaadt sok a hobbista, aki alávág az áraidnak, mert jól jön a pluszpénz, de nem ebből akar megélni - veled ellentétben. Megteheti, jelenleg nem kell hozzá fotós végzettség.

3. Az emberek akkor is ritkán hajlandóak sok pénzt kiadni fotóra (amit Jóska az ájfónnal ingyen is megcsinál), ha épp nincs válság.

Még két dolog, ami úgy zavar:

- a stúdióbérlés miért ekkora para?

- "egyszer egy fotós ismerős elvitt egyre, és azt mondta, hogy" én azért kérnék kritikát több tapasztalat fotóstól, mert ez így elég circlejerknek hangzik.

2022. okt. 25. 06:17
 13/14 anonim válasza:
0%
Nem szereztek semmi papírt,ne hazudj. Felszerelések sincsenek meg.miért hazudsz? Csak szeretnél fotózni és úgy tetted fel a kérdést, h hazudtál. Ugyan már.
2022. okt. 29. 00:43
 14/14 anonim válasza:

Ha nincs esküvőszezon, mehet a karácsonyi fotózás. Nem kell műterem, millió berendezett stúdió van, amit párezer forintért lehet foglalni. Akár választhat is a megrendelő, hogy nelyik tetszik neki.

És baromi sokat lehet vele keresni. Nekem most dobálja fel a facebook, mert pont akarunk menni fotózásra. 50 perces fotózás 99000 Ft. Magasabb a percdíja, mint az én órabérem. Nyilván mi így offoltuk és idén is itthon rendezünk be valami fotósarkot, de sokan kifizetik ezt a pénzt, hiszen ha nem lenne kereslet, akkor kínálat sem.

2022. okt. 30. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!