Hogyan tudok fotózásból megélni?
Legjobbakhoz akar menni mindenki, szóval előbb referenciákat kell letenni az asztalra.
Plusz jó showmannek kell lenni hozzá, hogy el tudd magad adni a piacon
Először is, használd a keresőt, millió helyen ki van ez vesézve. Pl. https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenyke..
Folytatva:
1. Keresel könyvelőt, beszélsz vele, hogy milyen lehetőségeid vannak.
2. Keresel egy webdizájnert, összerakjátok a weblapotodat, referenciákkal.
3. Eleinte másodállás lesz, aztán vagy fel tudod építeni a vállalkozásod annyira, hogy megélj belőle, vagy nem.
Három nehézség van:
1. Minden majom egy telefonnal meg tudja csinálni "ugyanazt" mint te.
2. És rohaadt sok a hobbista, aki alávág az áraidnak, mert jól jön a pluszpénz, de nem ebből akar megélni - veled ellentétben. Megteheti, jelenleg nem kell hozzá fotós végzettség.
3. Az emberek akkor is ritkán hajlandóak sok pénzt kiadni fotóra (amit Jóska az ájfónnal ingyen is megcsinál), ha épp nincs válság.
Még két dolog, ami úgy zavar:
- a stúdióbérlés miért ekkora para?
- "egyszer egy fotós ismerős elvitt egyre, és azt mondta, hogy" én azért kérnék kritikát több tapasztalat fotóstól, mert ez így elég circlejerknek hangzik.
Ha nincs esküvőszezon, mehet a karácsonyi fotózás. Nem kell műterem, millió berendezett stúdió van, amit párezer forintért lehet foglalni. Akár választhat is a megrendelő, hogy nelyik tetszik neki.
És baromi sokat lehet vele keresni. Nekem most dobálja fel a facebook, mert pont akarunk menni fotózásra. 50 perces fotózás 99000 Ft. Magasabb a percdíja, mint az én órabérem. Nyilván mi így offoltuk és idén is itthon rendezünk be valami fotósarkot, de sokan kifizetik ezt a pénzt, hiszen ha nem lenne kereslet, akkor kínálat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!