Ha az ember megtanulja a szakmát nagyjából komolyan, meg lehet ma élni fotózásból mint elsődleges munka? Van még erre igény?

Figyelt kérdés
Kifejezetten érdekel a fotózás, lenne is most pénzem befektetni komolyabb gépbe (fél millió körül tuti van amit erre tudnék fordítani ha kellene), érdekelne ha vennék egy komolyabb gépet és gyakorlással úgy-ahogy felhoznám magam profi szintre, akkor ebből lehetne annyit keresni mint egy "rendes" munkával havonta? Van még manapság igény fotósra?

2022. jún. 13. 22:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne.

Most sokan belevágtak, de sok a kókler.

2022. jún. 13. 22:12
 2/6 Mojjo ***** válasza:
73%

A fél millió gyakorlógépnek, tanulásra jó, de egyébként munkára bőven kevés.

Egyébként lehet, persze, esküvő- és rendezvényfotó, sajtófotó, sportfotó, termék/reklámfotó stb stb.

A recept a szokásos: 90% kapcsolati tőke, illetve önmagad eladásának képessége, 10% szakértelem. Na ez utóbbi 10%-hoz munkás út vezet, ami nem pár hét.

2022. jún. 13. 22:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem nagyon éri meg szerintem, bár lehetsz te a kivétel. Mindenki fotózik orrba-szájba a mobiljával és a nagy számok törvénye alapján ebből pár db sikerül, szóval nem fizetnek érte. Fél misi egyébként tényleg kevés.
2022. jún. 13. 22:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha elég jó vagy, idővel simán mehet is, főleg ha több témában vállalsz majd, de tuti kell 1-2 év, mire rendesen fel fut, de ha már lesz neved és elkezdenek ajánlani, utána már jó lehet. Első évben tuti lenne mellette más munkám is. Fél millió nagyon kezdetnek el megy, de ahogy lehet fejleszteni kell még majd .
2022. jún. 13. 23:46
 5/6 anonim ***** válasza:
90%

A fotózás iszonyatosan túltelített terület. Ma már mindenki fotózik mobillal és a képek értéke pont annyi a legtöbb ember szemében, hogy “lécci küldd át!” A legtöbb ember nem akar fizetni fotókért, mert mindenki ismer egy pár hobbi fotóst, akit ingyen is megkérhet. És a legtöbb pályakezdő fotósnak pont addig tart az üzleti tudatlansága, hogy el is vállalja, mert azt hiszi, hogy az ingyen fotózásokkal majd nevet szerez és mindenki őt hívja majd fotózni, ha látják a remek képeit - fogják is hívni, csak fizetni nem akarnak továbbra sem…

Ha érdekel a fotózás, akkor csináld, tanuld, de a megélhetésed ne tedd rá fel, és ha mégis, akkor fordíts legalább akkora hangsúlyt az üzleti, gazdasági ismeretekre, közgazdaságtanra is, mint a fotós tudásra, mert ahhoz, hogy az üzlet jól működjön, érteni kell az üzlethez is, nem csak a fotózáshoz. Pont ezért szenved a legtöbb fotós, hogy nem megy nekik az üzlet, mert nem értenek hozzá…

2022. jún. 14. 10:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom..

Rokon esküvőjén volt minden, automata derítő vaku vagy 3, szuper fényképező, sok obival.

Megkaptam a képeket..

Túlkontrasztolt, valami hihetetlen rossz képkompozíciók (tudom esküvőn nem rád várnak, de akkor is), a kép egyik része beégett, másik része sötét, legfeljebb a fele rendesen kiexponált.

El nem tudom képzelni, hogy a túróba lehetett (annyi pénzért) ilyen sz@rt előadni, soká is kapták meg rengeteg "utómunka" miatt,.

Ha 50 évvel ezelőtt még filmes géppel ilyen csináltam volna, ma nem "beszélgetnénk".

Az hogy 32MP-el készültek a képek, legyen ha már tudunk annyit

2022. jún. 15. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!