Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Otthonra milyen fotónyomtató...

Otthonra milyen fotónyomtató ajánlott?

Figyelt kérdés

Cél a kedvező árfekvés a nyomatok esetén de a minőség is fontos, és lehetőleg legalább A4 méretet még tudjon nyomtatni.

Egyetlen alternatívaként az Epson újratölthető külső tartályos megoldását találom jónak, de azért szívesen várom az ötleteket, tapasztalatokat.

2022. okt. 14. 08:54
 1/10 Morzsi007 ***** válasza:
A Megatankos Epson jó lehet, van olyan a családban. Ha normál méretű fotókat nyomtatsz sokat, akkor egyik sem éri meg. Mivel fotópapírt is kell venned és nem 2 forint. A 15x10 vagy 13x9-es fotókat olcsóbb előhívni.
2022. okt. 14. 08:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Semmilyen. Messze nem lesz olyan minőségű és olyan tartós, mint egy profi laborban előhivatott kép. És még drágább is egy kép, mint megrendelve.
2022. okt. 14. 17:02
 3/10 A kérdező kommentje:
#2 Ezt az előhívást digitális képnél nem tudom hova tenni... ugyanúgy tintasugaras nyomtatókat használnak, annyi, hogy ipari méretekben, és sebességben.
2022. okt. 14. 18:18
 4/10 anonim ***** válasza:
El vagy tévedve, az a kis gagyi helyben nyomtató helyeken van, ipari tintasugaras printerrel. Normális helyeken levilágítják és előhívják, és nem is készül el azonnal.
2022. okt. 14. 18:22
 5/10 anonim ***** válasza:

#4 vagyok, megtaláltam amit kerestem. Az egyik ilyen normális cég oldalán ez olvasható:

"Továbbá jelezni szeretnénk, hogy a fenti papírkép méretek csak közelítő adatok. A papírképek, hasonlóan mint a hagyományos fotókidolgozás esetében cc.185m hosszú és különböző szélességű fényérzékeny fotópapírra készülnek. Az alkalmazott fotópapírok szélességei: 8,9cm, 10,2cm, 12,7cm, 15,2cm, 21,0cm, 24,4cm, 30,5cm. Példa képpen egy 9*13 cm papírkép automatikus vágási és nagyítási mérete 8,9*12,7 cm."

Lézerrel levilágítják a fotópapírra, és hagyományos eljárással előhívják. Rendes fotó a végeredmény, nem egy printelvény.

2022. okt. 14. 18:26
 6/10 Morzsi007 ***** válasza:

A fotókidolgozás vagy elővívás teljesen más, mint a nyomtatott kép.

Ahogy írták, tartósabb is. Amit nyomtatsz, pl megfogod vizes ujjal, akkor összemosódik, normál fényképnél nincs ilyen.

2022. okt. 14. 18:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Motoszkált bennem amúgy hogy mintha hallottam volna a levilágításról hogy van ilyen, de azt hittem a gyors eredmény érdekében (napi szerintem akár több ezer nyomtatott kép) nyomtatnak nem "pepecselnek" ilyennel.

Megértettem, köszönöm. Pl. a Sooters és társai mit alkalmaznak?

#4 a 65 Ft az korrekt / kép

2022. okt. 14. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Nagyjából igen, olcsóbbat nem nagyon találsz.
2022. okt. 14. 19:42
 9/10 A kérdező kommentje:
De akkor pl. Sootersék is előhívnak?
2022. okt. 14. 21:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Laborban uv álló pigment alapú tintával nyomtatnak és ami a legfontosabb különbség, hogy előtte proofolnak célmonitoron, legalábbis a jobb helyeken. Egy tényleg jó laborban akár azt is lehet kérni, hogy pontosan ugyanolyan legyen a kinyomtatott kép, mint ahogyan azt a delikvens a saját monitorán látja, feltéve, hogy a technikai feltételek adottak.
2022. okt. 14. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!